10 orimliga saker du gör när du har en crush

Det här med kärlek hörni, det är inte lätt. Särskilt när personen i fråga befinner sig betydligt längre bort än du skulle önska. Vi har nog alla någon gång varit lite intresserade av den där personen i parallellklassen som du aldrig får chans att prata med, tjejen i kassan på ICA eller popartisten som bara är SÅ snygg. Oftast innebär en crush på sin höjd en varm känsla i magen för min del, men under den senaste månaden har jag varit upp över öronen förälskad för första gången i mitt liv. Föremålet för min kärlek är en påg från England som var i Stockholm och jobbade i några månader. Han har varma ögon, ett stort sinne för humor och en brittisk dialekt att dö för. Hur träffar man en sådan fantastisk person undrar ni kanske? Jo, det ska jag berätta. Inte på Tinder i alla fall. Det är inte meningen att man ska råka stöta på sin själsfrände när man sitter på bussen och swipar för glatta livet. Men tänka sig, ändå var det just där vi började chatta, på den populära dejtingappen som vi alla skäms lite över att vi använder. Vi träffades på en fika dagen innan hans jobb skulle ta honom till Paris och bytte nummer med varandra. Jag förväntade mig egentligen inget mer av den kontakten men efter att ha fortsatt prata nästan varje dag i två veckor trots avståndet på 1500 km mellan oss, bokade jag ett flyg till Frankrikes huvudstad för att få träffa honom igen. Jag tänkte dela med mig av 10 stycken saker som jag har gjort den senaste månaden, i förhoppningen att vi kan stötta varandra lite i galenskapen en långdistans-förälskelse kan medföra.

  1. Den första veckan när han hade åkt gick jag ifrån en lektion och satte mig och grät på toalettgolvet medan jag lyssnade på sorglig musik. Aningen patetiskt, jag vet.
  2. Jag tänker på honom när jag vaknar på morgonen. Han är det sista jag tänker på innan jag somnar. Ärligt talat tänker jag på honom större delen av dagarna också.
  3. En gång “råkade” jag ringa honom, bara för att jag ville att han skulle svara på mina sms. Till mitt försvar hade han inte svarat på hela dagen och jag tänkte domedagstankar om att han antagligen hatade mig.
  4. Jag har en bild på honom som bakgrundsbild. Ni kanske tänker; men det är ju inte så farligt? Nej, men däremot att jag de första dagarna ibland PUSSADE PÅ SKÄRMEN. Fatta hur ohygieniskt. Jag skäms över min existens.
  5. Jag känner plötsligt att jag förstår alla kärlekslåtar.
  6. Jag kan gå ensam på trottoaren och plötsligt börja le stort för att jag kommer att tänka på honom.
  7. Jag har tittat på orimliga mängder Great British Bake Off. Mest för att jag, precis som resten av mänskligheten, älskar bakverk. Men ska jag vara helt ärlig är det lite för de brittiska accenterna också.
  8. Jag spenderar mina lördagskvällar med att facetimea med honom i timmar. Det gör min kära moder aningen besviken då hon helst skulle vilja bädda ner hela familjen i soffan framför en film, för att själv sen somna efter en kvart. Jag har aldrig riktigt förstått grejen med det.
  9. Jag funderade i början mycket över de sociala koderna när man smsar. Om han inte svarat på två timmar, är det då verkligen okej att svara på hans sms efter sju sekunder? Eller måste jag låtsas att jag inte sett meddelandet och lida i en halvtimme?
  10. Jag tror på allvar att mina vänner vill veta allt om honom och se det där gulliga smset han skrev igår kväll och ha t-shirtar med hans ansikte på.

Möjligen låter jag aningen besatt och till och med lite vansinnig. Men det är så det är att vara kär, Crazy in Love för att citera Beyoncé, och det är nog faktiskt den bästa känslan i världen.

Jag önskar er alla stort lycka till med kärleken i vinter och ber er hålla tummarna för att jag inte kommer sluta upp gråtandes under Eiffeltornet.

Skribent: Tove Naumann

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *