Det är en kylig morgon och de rödbruna löven faller ner längs klassrummets fönsterrutor. Framför mig sitter Hugo Engqvist, han är fylld med energi som jag är van att se honom och man märker att han ser fram emot att svara på mina frågor. Hugo går sam tredje året på Täby Enskilda och är tillsammans med Simon Rutström från parallellklassen ledare för skolföreningen TEG IF. TEG IF är skolans idrottsförening som sysslar med sport och varje termin arrangeras och deltar föreningen i olika roliga event.

 

Vad för event har ni framför er i år?

– Vi kommer bland annat anordna fyra stycken utmaningar där elever möter lärare. I år kommer det vara i fotboll, vollyboll, femkamp och innebandy. Sen kommer vi också anmäla oss att tävla i skol-dm vilket ska bli riktigt spännande.

 

Kommer vi slöa människor som inte är med i föreningen kunna vara publik på något av era event?

– Ja absolut på alla utmaningar kan man komma och kolla på och stötta spelarna. Sen kan man även, om man inte är med i föreningen delta i utmaningarna ändå. Det är bara att skicka iväg ett mejl till mig när jag mejlat ut om att någon ny utmaning är på gång. Och du behöver absolut inte känna att du måste vara jättebra på sport för att delta, vi ska bara ha kul. Lärarna är själva inga atleter om man säger så.

 

Vad är det bästa med föreningen och varför tycker du att man ska gå med i TEG-IF?

“För det första är det asbra eftersom det kostar bara 20:- och sen är man med hela sin gymnasietid och få medverka i alla skol-dm och massa annat. Men det bästa måste nog vara att på avslutningen spelar vi bowling och käkar tacos.”

 

Om jag nu har lite spring i benen och känner att jag skulle vilja vara med i föreningen hur tar jag mig till väga då?

“Det är bara att mejla mig eller Simon via våra skolmejl och anmäla sig eller till Christina Neuman som har hand om ekonomin. Henne kan man gå till, ge 20 spänn och få ett medlemskort och så är man med!

 

Har du något sista ord du vill säga till läsarna angående TEG-IF?

“Gå med!”

IMG_4896

Hugo Engqvist, sportjunkie och ledare för skolans idrottsförening.

Är du intresserad av att gå med i TEG-IF har du kontaktinformationen här:

Skribent: Fredrika Wigren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *