5 magiska julkonserter i Stockholm

Med första advent nu på söndag börjar Stockholms scener, arenor och kyrkor att fyllas av stämningsfull julmusik. Allt ifrån shower, klassiska konserter och musikaler utlovas på huvudstadens gator i vinter. Men i denna uppsjö av alternativ kan det vara svårt att sålla fram det som verkligen är värt att se och höra. Därför har Tegazine listat fem fantastiska musikupplevelser du inte får missa i december. Häng med!

 

1. Adventskonsert i S:ta Clara kyrka

Klassisk upplevelse i innerstan

Skydda dig från vinterrusket och lyssna på vackra julmelodier i S:ta Clara kyrka nu på lördag. Det blir en underbar musikupplevelse som kommer värma dig inifrån och ut. Konserten hålls av Nicolai kammarkör och dirigent Maria Starborg.

Datum: 2 december 18:00-19:00

Plats: Norrmalm

Pris: Gratis

 

2. The Show of Christmas

Storslagen julshow i Globen

Med välkända artister som Peter Jöback, Wiktoria, Sabina Ddumba, Magnus Carlson (från Weeping Willows), Martin Stenmarck och Lill-Babs kan det inte bli annat än bra. Globen kommer den 15 december att fyllas med ljuva julsånger och en härlig stämning. För den som har Coop-kortet kostar biljetten dessutom endast 120 kr.

Datum: 15 december 20:30 – 00:00

Plats: Globen

Pris: 120 kr (med Coop-kortet)

 

3. Lucia i Storkyrkan

Stämningsfull julkonsert för hela familjen

Luciakonserten i Storkyrkan har sedan länge varit ett populärt sätt för Stockholmare att komma i julstämning. Kyrkan fylls av rösterna av barn-och ungdomskörer, samt kyrkans egen vokalensemble. Med stämningsgivande levande ljus och ett magiskt luciatåg blir det en upplevelse du sent kommer att glömma.

Datum: 9 december 13:00 – 14:00

Plats: Gamla stan

Pris: 80 – 270 kr (beroende på plats)

 

4. Lucia på Skansen

En underbar allt-i-ett upplevelse

För en mångsidig luciaupplevelse rekommenderas Skansen starkt. Här får du lyssna på vackra melodier i Selgora kyrkas luciatåg, samt på Sollidenscenen där en stor Luciakonsert kommer att hållas. Dessutom har du chansen att lära dig mer om Lucia själv och varför vi firar henne. Har du ett fullspäckat schema finns det lyckligtvis tre datum att välja mellan, så att du inte behöver missa denna fina upplevelse.

Datum: 9, 10 och 13 december 10:00 – 16:00 (helger) 10:00 – 15:00 (vardagar)

Plats: Djurgården

Pris: 100 kr för studenter

 

5. Stjärnglans & Julsprak

Årlig julkonsert av Södra Latins elever

Eleverna på Södra Latins gymnasiums ‘spetsutbildning musik’ håller nu på lördag sin årliga julkonsert. För sjuttonde året i rad lovas en härlig blandning av orkestrar, storband, mindre ensembler och solister, allt i en stämningsfull julanda. Förutom en fantastisk musikalisk upplevelse ingår dessutom fika i pausen i priset. Missa inte!

Datum: 2 december 15:00

Plats: Södermalm

Pris: 50 – 70 kr för studenter (beroende på plats)

 

Skribent: Ebba Carlstein

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *