Magnus hänger med Aina i Åkersberga

Humorserien 112 Aina som sänds på tv6 är i full gång att spela in säsong tre. Serien är en mockumentär, vilket betyder en påhittad och uppgjord dokumentär. Hällby, där serien utspelar sig är en påhittad stad och är egentligen Åkersberga. I torsdags spelades en liten del av serien in på Bergagården i Åkersberga. Vi var så klart på plats och pratade med en gammal TEG-elev, just nu castare för produktionsbolaget Baluba, Magnus Reid.

Varför spelar ni in serien i Åkersberga?
– Vi spelar in allting i Åkersberga för att vår producent Daniel Ottosson är från Åkersberga från början, då blev det en bekant miljö att skriva manuet efter. Hällby som 112 Aina utspelar sig i ska vara en lite mindre stad och Åkersberga ligger lite för sig själv så det ser ut som en egen liten stad här.

Hur lång tid tar det att spela in ett program till 112 Aina?
– Vi gör 23-minuters program och spelar in tio program på nio veckor. Varje dag har vi nio timmars inspelning. Till exempel idag spelar vi in från klockan två till elva ikväll, men vanligtvis jobbar vi ungefär från klockan åtta på morgonen till fem på eftermiddagen. På en dag spelar man in ungefär fyra-fem minuter i programtid. Först ska man ju repa en scen, sedan ska man gå på tagning. Ofta blir det omtagningar också.

Vad har du för ansvar i produktionen?
– Jag bokar skådespelare, gäster, inspelningsplatser och statister. Jag kooridinerar och ser till att alla är på rätt plats vid rätt tillfälle, i princip. Min titel är lite flytande men som början jobbade jag som castare, då hittade jag skådespleare till olika reklamfilmer och TV-inspelningar.

Du gick ju på Täby Enskilda, var det svårt att få jobb efter att du gick ut gymnasiet?
– Jag gick Sam-politik på Täby enskilda och hade ingen ide alls att börja jobba inom media. Ett tag efter studenten 2011 började min kompis jobba på Baluba och de behövde folk där så för ett och ett halvt år sedan tog de in mig. Sedan dess har jag hängt kvar där!

 

Kolla in detta klipp när 112 Aina Walter berättar för en kvinna att hennes man är död. Kanske inte det mest smidiga sättet att berätta på?

Skribent: Mikaela Eriksson
Foto: Linna Salén
Tekniker på plats: Hanna Sandwall

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *