Baka veganskt med 3 söta alternativ!

Veganmånaden är i full gång i skolan, så varför inte ta med denna gröna trend hem? TEGAZINE’s redaktion tipsar med tre höstiga läckerheter som kommer sätta färg på den gråa vardagen.

Silky vegan chocolate mousse pie:

En nötallergikers mardröm men en laktosintolerants högsta önskan! Denna nötiga kakbotten förgyller varje höstdag med sitt silkigt lena chokladmoussiga överdrag.

Ingredienser (10 bitar):

  • 150 g skalade, rostade hasselnötter
  • 120 g urkärnade dadlar

Chokladmousse:

  • 4 mogna avokador
  • 3 msk kakao
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ¾ dl agavesirap
  • 1 krm flingsalt
  • Hyvlad mörk, vegansk/ mjölkproteinfri/ laktosfri choklad till garnering

Gör så här:

  • Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare.
  • Tryck ut massan i pajform klädd med plastfolie, ca 22 cm i diameter (för 10 bitar).
  • Mousse: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  • Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, agavesirap och flingsalt i matberedaren till en slät mousse. Fyll pajskalet med moussen.
  • Garnera pajen med hyvlad mörk choklad.
  • Ställ i kylen och låt svalna innan servering!

För alla:

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.

Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Next up…

Vegansk varm choklad:

Drömmer du om en varm och välsmakande höst? Denna dryck med blandning av havremjölk, kakao, en touch av kanel och kokos kommer garanterat ta dig dit på nolltid.

Ingredienser (1 portion):

  • 2,5 dl havredryck
  • 2 tsk kakao
  • 1-2 tsk kokossocker
  • lite kanel att toppa med

Gör så här:

  • Värm havremjölken i en kastrull på låg värme
  • Rör ner kakao och kokossocker
  • Häll upp i ett glas och toppa med kanel och lättvispad kokosgrädde
  • Njut!

Recept: Fridas bakblogg

Och sist men inte minst…

Avo-shake:

Vill du ha ett mer vitaminberikat dryck alternativ än ovanstående? Och vill du trots “mys-tidernas” alla frestelser hålla dig till självaste julafton och testa en smalare variant? TEGAZINE har svaret på dina begär!

Ingredienser:

  • 2 st mogna avokador
  • ½ banan
  • 6 st iskuber
  • 6 dl alpro soya vaniljmjölk

Gör så här:

  • Lägg allt i en mixer
  • Mixa (ca 1 min)
  • Klart!

Källa: nouw.com/saradanielsbacka

Skribent: Madeleine Nordsjö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *