Biljettkaos när Drake kommer till Sverige

Förra måndagen blev det officiellt att rapparen Drake kommer till Sverige i mars nästa år. Live Nation skriver på sin Facebook-sida att det är med den nya turnén “The boy meets world tour” som världsstjärnan kommer till Europa och Sverige.

Aubrey Drake Graham, mer känd som “Drake”, är 29 år gammal och slog igenom som skådespelare i tv-serien Degrassi: the next generation i början av 2000-talet. Som artist har han gjort stor succé och med sin turné “Summer sixteen” har han turnerat i Kanada och USA sedan juli 2016. I januari 2017 startar han sin europaturné “The boy meets world tour” som bland annat kommer att komma till Sverige, Norge och Danmark. Datumet för Sverige är den 4 mars 2017 och det är då han står han på scen i Globen i Stockholm.

När biljetterna släpptes var det minst sagt högt tryck på biljettsidorna. Astrid Askert, 18 år från Stockholm, var en av många som hade bestämt sig för att hon skulle få biljetter till den kommande konserten.

– Jag åkte till skolan så tidigt att det inte skulle bli så att biljettsläppet skedde när jag satt på tåget påvägen dit! Så ca 8.30 så satt jag vid datorn och hade klickat mig in på AXS. Redan då sattes jag i ett väntrum på hemsidan. Är rätt rutinerad när det kommer till biljettsläpp för konserter och brukar nästan alltid få de biljetter jag vill ha så tänkte inte så mycket på det. Men var ändå så nervös eftersom att jag vill se Drake mer än allt!

Så vad hände när biljetterna släpptes?

– Sidan öppnades men jag fick fortfarande vänta i ca 15 minuter på min tur. Det var jättepirrigt! När jag får tag i ståplatser och ska klicka mig vidare för att betala så krashar hela sidan och jag blir av med biljetterna och min plats i kön…

Hur kändes det när du inte fick biljetter?

– Var jätteledsen men samtidigt kändes det ok eftersom att Drake har 25 andra datum för sin turné så jag visste jag skulle se honom på ett eller annat sätt, även om det betydde att jag skulle få resa längre för det. Tyckte bara att det var dåligt av AXS att deras sida inte klarade trycket liksom. Ganska orättvist.

Köpte du biljetter till konserten i ett annat land då?

– Ja, jag köpte biljetter till konserten i Oslo den 5 mars så det känns jättebra att jag vet att jag har biljetter och kommer att få se honom.

Vilken låt ser du mest fram emot att se honom framföra?

– Åhhh så svårt att välja en låt! Men från hans senaste album ”Views” så är det Childs Play, Controlla, och Pop Style. Ser även fram emot få höra hans låtar från albumet “If You’re Reading This It’s Too Late”.

 

Skribent: Frida Lantz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *