Carebox UF till Sverigemästerskapen!

UF-företaget Carebox UF drivs av Evelina Olsson Toomé, Jakob Lewander, Karolina Musendo, Olivia Holm och Frida Mattson som alla går på Täby Enskilda Gymnasium. Måndagen den 22:a februari ställde de upp i mässan “Våga vara egen 2016” där de kom tvåa i tävlingen “Årets Vara”. Denna bedrift betyder att de kommer att medverka i Sverigemästerskapen som äger rum den 17:e maj!

Carebox UF:s affärsidé handlar om att sprida kärlek och omtanke i samhället. Detta vill de göra genom en “Krya på dig-låda” som medför en lyxig, mysig och omtänksam känsla. Själva idén handlar om att företaget ger de som vill möjligheten att kunna en skicka en personlig omtanke i lådformat till någon omtyckt som är sjuk. Omtanken i lådformat finns i två olika storlekar, The Big Luxury One och The Little Happy One. Tillhörande den vita lådan får man även ett silverband runt och en lapp där ett personligt meddelande kan skrivas från avsändaren. För folk som bor i Stockholms norrort (Danderyd, Täby, Vallentuna m.fl) kan dessa kärleksfulla lådor levereras direkt till dörren hos den sjuke.

Denna omtänksamma produkt har nu vunnit 2:a pris i “Årets vara” på mässan “Våga vara egen 2016” och framgångarna för företaget kan gå ännu längre. Den 16-17 maj äger Sverigemästerskapen rum på Älvsjömässan i Stockholm. Carebox UF är med och tävlar den 17:e maj och tävlar i Stockholmstruppen. Juryn i Sverigemästerskapen bedömer hur företaget har gjort en tydlig målgruppsanalys och hittat just sin målgrupp. De bedömer även hur företaget kan beskriva och reflektera över sin produkt väg till marknaden, hur varan har prissatts och hur väl om intresse har lyckats skapas kring produkten. Beroende på hur väl UF-företaget presterar inom dessa kriterier kan de vinnande företagen kunna ta sig hela vägen till de europeiska mästerskapen och tävla i UF-företagande mot företag från andra länder runtom i Europa. Ett av dessa företag kan alltså bli Carebox UF från Täby Enskilda Gymnasium.

Evelina, Jakob, Karolina, Olivia och Frida ser mycket fram emot Sverigemästerskapen och är väldigt glada över sin andraplats i Årets Vara. Det känns jättekul och spännande att få vara med i Sverigemästerskapen, detta var verkligen inte förväntat! Vi satte upp ett mål att bli nominerade i en tävling när vi startade upp företaget för att ha något att arbeta mot. Därför blev vi väldigt glada och stolta över att komma tvåa i ’Årets vara’. Vi ser verkligen fram emot att vara med i Sverigemästerskapen och hoppas att många i skolan vill komma och heja på oss! säger Evelina.

http://www.careboxshop.com/

Skribent: Emelie Andersson
Bild: Carebox UF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *