Dags för Black Friday

Börjar du, precis som många andra tröttna på mörkret och kylan som lagt sig över Sverige de senaste veckorna, då kan jag berätta att det snart är dags för Black Friday. Vi på Tegazine har tagit reda på vad Black Friday egentligen kommer ifrån och listat de fem bästa tipsen för att göra din shoppingupplevelse så bra som möjligt.

Black Friday är ett begrepp som till en början användes i USA år 1924 då Macy´s anordnade en stor parad på thanksgiving, som inträffar fjärde torsdagen i november. Dagen efter började många handla inför jul och under 30 – talet blev det en shoppingdag. Namnet Black Friday kommer till en början från att siffrorna gick från “röda siffror” (förlust) till “svarta siffror” (vinst).

Black Friday är USAs största shoppingdag och det är även då som affärerna har väldigt mycket rea. I samband med denna högtid brukar man påbörja juldekorationer och även börja julhandla. Black friday var till en början ingen stor grej i Sverige utan det var först under 2013 som vi tog del av denna tradition. I år är det femte året som Sverige har Black Friday och många affärer kommer delta.

Och fredag den 24:e november är det återigen dags för Black Friday och i många butiker kan du därför ta del av bra erbjudanden och stora rabatter. Visste du förresten att Täby Centrum, för att fira Black Friday öppnar redan klockan 8.00 på fredag för att du ska få ut som mest av din shopping. Det är även många butiker som börjat med Black weekend så nu kan du räkna med en hel helg fylld av rabatter och bra erbjudanden i vintermörkret.

5 tips till dig som vill vara redo för Black Friday

  • Planera → bestäm redan innan vad du ska köpa och sätt en budget, detta minskar impulsköp
  • Var beredd när det startar → det finns ofta ett begränsat antal av produkterna
  • Jämför priser → kanske finns det bättre pris i en annan butik
  • Passa på att köpa julklappar
  • Unna dig något extra i vintermörkret

källa: SVT nyheter

Foto: Pavlina Jane

Skribent: Elin Karlsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *