Detta händer på TEG i vår

Vårterminen är här och den kommer bjuda alla på skolan, såväl elever som personal, på spännande händelser. Vi på Tegazine har kollat igenom kalendariet och valt ut några datum att se fram emot lite extra!

 

Romme

Den 9 februari har vi en idrottsdag för alla våra ettor och tvåor. Här åker några på en skidresa till Romme. En dag som tidigare år har visat sig vara väldigt populär och uppskattad. För de andra finns det en stor mängd andra aktiviteter att välja mellan, som till exempel bowling, dans, yoga och badminton. För skolans treor så blir denna torsdag en studiedag.

 

Debattdagen

Veckan efter idrottsdagen är det dags att debattera. I år sker debattdagen den 17 februari som sedan flera år tillbaka är en återkommande händelse. Det är samsam-treorna som håller i det och blir tilldelade varsitt land. På debattdagen ställs dessa länder mot varandra och ska då debattera om ett visst ämne. Detta brukar vara en kul och lärorik grej som uppskattas av både elever och lärare. Förra året vann Tyskland, vilket land blir det i år?

 

Studentskivor

I mars månad finns risken att ni ser några i skolan som ser trötta och slitna ut. Förklaringen till det kan då vara alla studentskivor som drar igång. Redan nu säljs biljetterna för fullt runt om i klasserna. Så är du 18 år och vill hitta på något skoj i mars ska du definitivt gå på någon av skivorna som hålls av treorna på skolan. Skivorna har teman som till exempel 80-tal, maskerad, förtrollad skog och filmtema!

 

GA-utställning

De flesta på skolan borde ha hört talas om det omtalade Gymnasiearbetet som ska göras i årskurs tre. Är ni nyfikna på hur resultaten av årets gymnasiearbeten blev så hålls årets GA-utställning den 19 april i år. Då är alla på skolan välkomna att komma och kolla och ställa frågor till våra treor. Arbetena skiljer sig verkligen från person till person och de kan handla om allt från slutshame till en politisk diskursanalys till psykisk ohälsa till reklam. Det finns till och med flera podcasts som man kan lyssna på i Podcaster appen redan nu! Tidigare år har detta varit en bra händelse som har fungerat som inspiration för elever som själva ska skriva ett gymnasiearbete om ett eller två år. Utställningen har även visat sig vara uppskattad av både elever och föräldrar.

 

Mösspåtagning

Under våren är det väldigt mycket fokus på våra treor, men det är egentligen inte så konstigt. Det är ju faktiskt deras sista termin innan de får komma ut i friheten. Ett mycket viktigt datum för en trea är den 28 april då det är mösspåtagning och även bara drygt en månad kvar till den stora studentdagen.

 

Sen kommer maj och då är det inte långt kvar till sommaren och ledighet. Solen kommer visas fler timmar på dygnet och vi alla kommer vara gladare. Glöm nu inte att pigga upp och peppa varandra fram tills dess. Innan ni vet ordet av så är sommaren här.

 

Skribent: Frida Lantz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *