Draknästet – Vinnarna är utsedda

Idag tog den andra upplagan av Draknästet plats på TEG. Elever som driver UF-företag fick under 5 minuter pitcha sina sina kreativa idéer inför en fullsatt publik och för de så kallade Drakarna.

Drakarna är en jury bestående av Fredrik Sörensen (VD), Lisa Magnusson (Controller) och Malin Tönne Strömstedt (Ekonomiassistent) som efter elevernas presentation fick ställa frågor till företagen. Drakarnas uppgift var bland annat att titta på elevernas presentationstekniker, hur unik affärsidén är, genomförandet samt hur eleverna analyserar efter behov och marknad. Utifrån dessa kriterier skulle drakarna utse en vinnare. Bland annat var förstapriset ett 300 kronors presentkort på Täby C samt att företaget ska få visas på skolans instagram.

Astrid Ruke är en av dom som driver UF-företaget Hälsofabriken UF. I en intervju med Tegazine uttryckte hon en stor nervositet.

– “Det är kul att få presentera sin idé för de andra så alla får en liten koll på vad vi håller på med.”

Utifrån vad hon såg i klassrummet var det omöjligt att att förutspå vem som skulle vinna och ta hem förstapriset.

När vinnarna skulle koras så var det tillslut UF-företaget Revive UF som tog hem förstapriset. Företaget tillåter andra att lämna in sina jackor för att få dem återupplivade med nya designs i form av målningar, patches, glitter och nitar med mera. Hållbarheten är en stor del av deras vision och i deras presentation upplyste de bland annat om hur många procent den svenska textilkonsumtionen har ökat de senaste tio åren samt hur mycket av dessa kläder som slängs. De vill ta vara på det som finns och återuppliva gamla jackor till att bli trendiga igen.

Alva Nylén (Produktion och Inköpschef på Revive UF) betonade starkt en glädje efter deras presentation och sade att “Alla andra företag är jätteduktiga och jag är väldigt imponerad av vad de andra UF-företagen jobbar med.”

Lovisa Zakariasson (VD för Revive UF) berättade att det var roligt att få feedback från drakarna för att företaget nu blev extra motiverade till att utvecklas. Simon Falk (Ekonomi- och Personalchef) och Theodor Lindfors (Marknadschef) anser liksom Alva och Lovisa att detta självklart var superkul och att allt känns jättebra.

Nu står företaget inför nya utmaningar då de nu ska börja ta emot beställningar.

De ska även snart börja kontakta inflytelserika personer i hopp om eventuella samarbeten med målet att ta ett ännu större kliv ut på marknaden.

– “Nu jävlar kör vi!”, Alva Nylén.

Kolla in deras hemsida för mer information: https://reviveuf.wixsite.com/reviveuf

Eleverna under presentationen

 

Drakarna

Skribent och Fotograf: Gustav Tillas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *