”Egoboost” chockerar med naken Blondinbella på omslaget

När Isabella ”Blondinbella” Löwengrip i februari la upp bilder på sig själv i bikini på en strand i Bahamas genererade det 1463 kommentarer. ”Fan vad fet du har blivit”, ”TJOCKIS!!!”, ”Fan vad ful du är.. Jävla äckel” är några exempel på hur kommentarerna kunde se ut. Självklart var det många som inte höll med dessa människor, men fortfarande; en bild på Blondinbella i turkost vatten på en kritvit strand i Bahamas ledde till 1463 kommentarer huruvida hennes kropp var snygg eller inte, hälsosam eller inte, överviktig eller inte.

Denna händelse ledde till att Blondinbella nu, några månader senare, slängde av sig kläderna på framsidan av sin tidning ”Egoboost”, i samband med att de lanserade kampanjen ”Size Me” emot sjuka kroppsideal. Och det dröjde inte många timmar efter lanseringen tills debatten var igång. Bilden är retuscherad, bilden är tagen med fördelaktigt ljus, bilden hyllar kurviga och trycker ner smala, bilden är tagen på ett sätt som lockar den manliga publiken, bilden är tagen för att de ska tjäna pengar. Kritiken tar aldrig slut. ”Hur ska kvinnor bli peppade av Isabellas porriga bakdel?”, säger Linda Skugge i Aftonbladet. De som är emot kritiserar, de som är för biter tillbaka och det är en otroligt tröttsam debatt att följa. Kampanjens huvudsyfte, som faktiskt är väldigt vettigt, är inte längre viktigt och folk bläddrar inte ens förbi framsidan för att ta del av det. De ser Blondinbella puta med rumpan på framsidan, och avfärdar kampanjen som hyckleri, utan att ha en aning om vad den faktiskt innebär. För syftet är inte att lyfta fram de som är kurviga och kasta skit på dem som är smala, utan att visa att det finns inget rätt och fel när det gäller en kvinnas kropp.

Självklart finns det andra medel man kan ta till för att väcka debatten, man ska inte behöva klä av sig naken för att visa att det är ”okej” att se ut som man gör. Men de ville förmodligen skapa en reaktion, se till att ingen gick förbi tidningen oberörd, och det måste man ändå säga att de lyckades med. Naturligtvis vore det bästa om denna debatt inte existerade över huvud taget. Om folk inte skulle behöva tycka så mycket om kvinnans kropp hela tiden, om man bara kunde låta den vara. Men när en bild på Blondinbella i bikini får 1463 kommentarer visar det att detta ÄR en viktig debatt och att väldigt många har en sjuk bild av hur en ”snygg” kropp ska se ut. Därför hoppas jag verkligen att det finns de som kan se förbi all negativ uppmärksamhet kampanjen fått och faktiskt bläddra förbi framsidan och ta del av den innan de bildar sig en uppfattning.

Det omtalade omslaget till "Egoboost" där Blondinbella poserar avklädd

 

Bildkälla: http://www.facebook.com/egoboostmagazine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *