Ek2a: ”Det känns skönt att vara bäst”

Det har gått ett höstlov och lite till sen TEGs Spookballturnering tog slut. TEGAZINE bestämde sig för att störa vinnarklassen under en engelskalektion för att få veta hur det känns att vara skolans nya mästare. Vinnarklassen är Ek2a, en klass som, enligt de själva, har en stor passion för spökboll och älskar sporten.

Det märks tydligt att Ek2a är en väl sammanhållen klass. Visserligen pratar de ständigt i mun på varandra, men de stöttar det som deras klasskamrater säger och alla godkänner en intervju utan att tveka. När TEGAZINE sedan ber om en bild hoppar de upp ur stolarna och ställer upp sig utan problem, till vårt stora nöje. Om läraren Linnea är lika glad över avbrottet, det är en annan sak.

 

Ni har haft lovet på er att smälta den här storslagna vinsten, hur känns det?

Nöjda leenden lyser upp i klassrummet och en av ekonomieleverna, Christoffer, säger att “det känns skönt att vara bäst”. Sara tillägger kaxigt: “Det känns asbra, det var skönt att gå på lov med vinst. Nu är vi mästare och kommer alltid att vara det.” Resten av klassen skrattar.

 

Hur känns det att bli förevigade för all framtid på Wall of Fame?

Klassen är helt övertygade om att det här är något som kommer hålla i sig. Lukas säger att “det känns allra bäst att vi kommer ha en till bild nästa år.” Klassen brister ut i instämmanden och alla är överens om att detta inte var den sista vinsten.

 

Klassen har Cilla i idrott och förväntar sig att alla kommer få A i betyg efter detta, det behövs inga fler idrottslektioner. De är en kaxig klass, något de visade redan innan turneringen började. I TEGAZINEs artikel om allt inför Spookballen uttalade sig Elias från klassen om att de skulle vinna. Hans förutsägelse visade sig vara sann, och mycket av det verkar hänga på deras sätt att börja matcherna på.

“Vår lagkapten, Emil, gick ner på knä och så skrek vi en hejaramsa” säger Christoffer och klassen bestämmer sig för en demonstration. I en klass som till stor del består av killar, blir ljudet starkt och TEGAZINE blir aningen paffa över intensiteten. Det rår ingen tvekan om att hejaramsan spelade stor roll i deras prestation.

 

Hur kommer det här påverka er framtid inom skolan?

Christoffer anser att detta är en av de viktigare prestationerna i hans liv. “Jag kommer skriva det här på mitt CV, kan tänka mig att många kommer se mig som en vinnare efter det här.”

Ada däremot förväntar sig kunglig behandling med röd matta och efterrätt varje dag. “Jag tror att vi kommer få företräde i matkön och godis” säger hon seriöst.

 

Även fast TEGs Spookballturnering är en vacker tradition (som i år spelades i solsken, vi tackar vädergudarna för det) så är det ingen hemlighet att fula ord och anklagelser förekommer på planen. Enligt källor till TEGAZINE så var finalmatchen inte en jättevacker syn. Ek2a menar att det är en hets på planen, en kamp mellan vinst och evig skam. Spelet är på liv och död, man gör det som krävs för att överleva.

TEGAZINE vill påpeka att ja, det handlar om evig ära och att visa vilka som är mästare på skolan, men påminner samtidigt om TEG-spiriten som alla talar så mycket om. (S3c, som vi också kallas, lät våra motståndare vinna varenda match i ren och skär TEG-spirit.) Det är den som gör att vi kan kalla oss överlägsna över Tibble och Åva, och det vill vi ju inte förlora, eller hur?

Skribent och foto: Olivia Blomgren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *