Emelie Söderström- konstnären med STORA ambitioner

Någonsin undrat vem som har gjort den enorma väggmålningen till TEEO:s myshörna? Det är Emelie Söderström som går i EM3A. Hon har haft ett intresse för att rita och måla sedan barnsben och Tegazine fick chansen att ställa några frågor:

Hur kommer det sig att du fick ett intresse för just att måla/rita?
– Jag ritar för att det är avslappnande, tidsfördrivande och roligt. Det började med att jag redan i tidig ålder fick mycket beröm för mina verk så det ledde till att jag hela tiden strävade efter att göra bättre ifrån mig. Enda sedan dess har jag varit fast.

Vad brukar du använda dig utav när du ritar/målar?
– Jag ritar med pro markers, vilket är en typ av tuschpenna som man ritar på ett speciellt papper med. De är mycket roligare att jobba med och går mycket fortare att rita med än normala färgpennor.

67516_240356442803144_1354217447_n

Använder du dig några andra verktyg än bara papper och penna?
– Jag använder mig utav väldigt många olika verktyg, det är variationen som gör det kul. På senaste tiden har jag börjat jobba mycket i Adobe Illustrator. Vektorgrafiken där är väldigt användbar när man exempelvis ska göra t-shirt tryck som jag gör till mitt gymnasiearbete.

Du har ju målat väggen vid myshörnan, kan du inte berätta lite om det?
– Jag tyckte att det var kul att TEEO frågade just mig, jag kände mig smickrad. Det var dock det största jag har målat så det var väldigt svårt att få till proportionerna och jag skulle inte säga att jag var nöjd med den.

Vad har du för tips för någon som har ett intresse för att rita/måla?
– Experimentera! Våga utveckla dig själv genom att prova något nytt. Använd olika pennor, papper, oljefärg, vattenfärger, bläck och så vidare.

1525476_227680004070788_804657409_n

5 snabba med Emelie
illustrator eller papper & penna?
färgglatt eller svartvitt?
blyerts eller promarkers?
canvas eller papper?
människoporträtt eller naturmotiv?

Följ Emelie och hennes konst på Facebook: https://www.facebook.com/Taimiis

Skribent: Linna Salén

Foto: Emelie Söderström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *