Fäktning med idrott&hälsa 2

På TEG finns ind-val kursen idrott och hälsa 2 som är full av roliga och annorlunda sporter som eleverna får testa på. Till skillnad från idrott och hälsa 1 har kursen mer fokus på friluftsliv. Lektionerna hålls aldrig heller i idrottshallen vilket gör lektionerna mer varierande då man istället åker runt och hittar på olika sporter och aktiviteter. Hittills har kursen innefattat aktiviteter som curling, klättring och golf.

 

Den 23/1 var idrott och hälsa 2 på Djurgårdens fäktningsklubb i Ropsten och testade på fäktning. Tränaren Paul Anthony var där och förklarade hur fäktning går till, lärde ut grunderna och olika tekniker. Av de elever som blivit tillfrågade har det bara varit positiva åsikter gällande fäktningen. Reaktioner har varit bland annat att det var fysiskt jobbigare, mer ansträngande och svettigare än förväntat. Julia Mikaelsdotter berättade att det var en jätterolig lektion samt kurs där vi får testa nya saker. Hon tyckte också att tränaren var duktig på att lära ut, dels hård men samtidigt skämtsam vilket gjorde det underhållande. Axel Westholm förklarade att träningen var ansträngande både fysiskt och psykiskt och tyckte att det var väldigt kul.

 

Flera stycken elever som var med och fäktades rekommenderar att testa, då det är en annorlunda men rolig sport som inte liknar något de tidigare gjort. Fäktningsklubben ligger lättillgängligt precis vid Ropsten tunnelbanestation. Ifall man är sugen på att testa kan man kontakta Paul Anthony, mer info finns på http://www.diffencing.se .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *