Fitnessfestivalen 2015

Fitnessfestivalen är norra Europas största träningsmässa och kom till Stockholm för första gången på 11 år. Den 25-27 november arrangerades Fitnessfestivalen i Älvsjö som en del av Fit For Life Wknd. Denna mässa hade något som passade alla, allt från skönhetsprodukter till proteinglass.

Mitt bland alla muskler och proteinpulver gick Tegazine omkring och trängdes med alla hunkar. Nästan alla stora företag inom fitnessindustrin var där och marknadsförde sitt varumärke. Stora företag som Gymgrossisten, Gymshark, Nocco och Celcius hade representater på plats som delade ut gratisprover och sålde varor. Att stå brevid muskulösa människor kanske inte är allas dröm men att träffa inspirerande fitnesspersonligheter var något speciellt. Det är något speciellt att träffa någon man endast sätt bilder på som kan vara skälet till att så många var där och att nästan alla tog bilder med sina idoler. Blodgivning är kanske inte något som förknippas med fitness men som en del av denna mässa fanns det möjlighet att ge blod för den som ville.

SM i poledance, eller varför inte i armbrytning, det fanns tävlingar för alla. Vem som helst kunde delta i de flesta tävlingarna vilket var kul, eftersom vissa kom dit i jeans och bara körde. På de olika scenerna pågick ett antal olika tävlingar som var fritt fram att kolla på. Vissa utställare höll i mindre tävlingar med mindre priser men även där var det svårt att vinna då många som ställer upp är otroligt starka. Om man var intresserad av något mer akrobatiskt fanns det uppvisningar och tävlingar i street workout där häftiga tricks och extrem styrka visades upp. Ifall inget av detta intresserade dig fanns det intressanta föreläsningar att lyssna på där personer som Paulo Roberto inspirerade och informerade folk.

Tips till dig som tänker närvara fitnessfestivalen 2016:

  • Se upp! gratisprover kastas ut och du kanske får en påse med proteinpulver i ansiktet.
  • Ta inte för många smakprover med Pre-Workout, du kanske får lite för mycket energi.
  • Om du inte njuter av folkmassor gå på fredagen innan helgen, så slipper du trängas.
  • Ladda batteriet på din mobil, då kan du ta coola selfies.
  • Provsmaka inte allt, din mage kommer inte bli glad.

 

Skribenter. Simon Erwald, Markus Sparrwardt
Foto: Simon Erwald

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *