Förstärkning ledde till lärarvinst

Lektionerna bröts tidigare och TEGs invånare valfärdade till Byängshallen för måndagens utmaning. Denna novemberdag var det innebandy som det skulle utmanas i och såklart var det lärare mot elever. 

Elevlaget bestod av taggade elever som minuterna innan matchstart värmde upp på plan med varsin klubba och boll. I mål stod Lovisa från N1 iklädd full utrustning redo att rädda alla bollar i hennes väg. Även lärarna hade kvinnlig målvakt i form av Eva Gyllberg som mätte upp redo att fånga skott på andra sidan planen.

Domarbeslut
Läktaren var fylld med elever som kommit för att heja, eleverna var iklädda vitt och lärarna körde på svarta tröjor. Från första avblås är det hårda tag på plan med klubbor lite överallt och en hel del fallande från bägge lagen. Några klagomål om domarbesluten hörs från elevlaget och delvis från publiken på läktaren. Men domarduon Allan och Sven lyssnar inte till detta utan dömer hårt och förhoppningsvis rättvist.

Förstärkning
I lärarlaget går att se en obekant spelare med nummer nio på ryggen. Vem är denna lärare som ingen känner igen? Men det visar sig att det inte alls är någon lärare framplockad ur en av TEGs gömda garderober. Utan det är Andreas som kommer från Täby Rehab… Lärarna har alltså kallat in försträkning i matchen mot eleverna. Är detta rättvisa? Nästa gång får då eleverna kalla in förstärkning som behövs, eller också känner de självförtroendet som lärarna tydligen inte har i ryggmärgen.

Lärarvinst
Hjälpen de tagit in bidrog till seger åt lärarna med 9-3 efter tre perioder. Efteråt tackade spelarna varandra och de hjälptes åt att plocka ihop planen som tidigare satts upp i hallen. Sedan var det tillbaka till skolan för att fortsätta dagen med lunch och eftermiddagslektioner som kom igång en timme senare än vanligt.


Några bilder från dagens utmaning: 


Text och foto: Emelie Fröberg

2 comments

  1. Per Hagdahl

    Håller med om att det är tveksamt att bjuda in gästspelare! Fortsättningsvis inte tillåtet föreslår jag. Orsaken var att lärarlaget först såg ut att inte bli fulltaliga. När det sedan visade sig att fler lärare skulle vara med var skadan redan skedd. Nästa gång får vi dock klara oss utan ”nödspelare”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *