Från hjälteinsatser till oinbjudna gäster – höstens premiärer väntar dig

Nu när skolan börjat och vi är påväg mot mörkare tider är en biokväll den perfekta avkopplingen för att komma bort från läxorna en stund. Tegazine har listat 5 av höstens biofilmer som du inte får missa, vi får bland annat följa med bakom kulisserna i Aviciis liv och solsidan blir nu film och tar plats på bioduken.

 

Kingsman: The Golden Circle
Premiär: 22 september
Genre: Action
Längd: 2h 21min
Regissör: Matthew Vaughn
Skådespelare: Taron Egerton, Channing Tatum och Jeff Bridges

Till hösten har den nya actionfilmen Kingsman: The Golden Circle premiär och våra hjältar, vars yttersta mål är att hålla världen säker, ställs inför en utmaning. När deras huvudkontor förstörs hålls hela världen gisslan och dom måste göra allt för att kunna rädda världen.

 

Mother!
Premiär: 29 september
Genre: Skräck
Längd: 1h 55min
Regissör: Darren Aronofsky
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Javier Bardem och Ed Harris

När det börjar anlända oinbjudna gäster som vill bo hemma hos ett par testas förhållandet till max och den lugna tillvaron försvinner snabbt. Gästerna börjar snabbt uppföra sig konstigt och paret börjar ifrågasätta varför människorna kommer hem till dom. Mother! är en skräckfilm om tillit, kärlek och uppoffring.

 

Avicii: True Stories
Premiär: 26 oktober
Genre: Dokumentär
Längd: 2h 19min
Regissör: Levan Tsikurishvili
Skådespelare: Tim Bergling

Den svenska DJ artisten meddelar under 2016 att han kommer sluta turnera och i Augusti 2016 spelar han sin sista konsert på Ibiza. Nu släpps filmen om Avicii och hur hans resa har sett ut från barndomshemmet i Stockholm till att vara en av världens största artister. I filmen kommer man få följa med Tim Bergling bakom kulisserna, i vardagslivet och under turerna då regissören Levan Tsikurishvili under många år följt Tim Bergling.

 

Solsidan
Premiär: 1 december
Genre: Komedi
Regissör: Felix Herngren, Måns Herngren
Skådespelare: Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch och Johan Rheborg

Vi känner nog alla till en av Sveriges mest populära komediserier Solsidan som länge gått på TV4 och i December kommer den populära serien bli film.Vi kommer få följa med de tre paren genom längtan efter barn, kärlek och föräldrar som lägger sig i vid fel tidpunkt.

 

Star Wars: The Last Jedi
Premiär: 13 december
Genre: Äventyr
Regissör: Rian Johnson
Skådespelare: Daisy Ridley, John Boyega och Adam Driver

Snart har den senaste filmen i Star Wars serien premiär och vi får följa med på ett äventyr där The Force Awakens ansluter sig till de galaktiska legenderna. Äventyret kommer avslöja kraftens uråldriga mysterier och chockerande sanningar från det förflutna.

Källa: sf.se
Skribent: Elin Karlsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *