Här är årets TEEO-kandidater!

I onsdags var det frågestund med alla TEEO-kandidater, men eftersom vi tror många av er missade detta har vi tagit tag i saken. TEGAZINE har grillat dem med hårda frågor för att ni lättast ska kunna bestämma er om hur ni ska rösta. Känner du dig osäker så ta en titt på intervjuerna nedan!

Jojo och Ellen

Ellen Kingfors och Jojo Rydén Johansson, TEEO-kandidater vars grund är att skapa gemenskap

Hej Ellen och Jojo. Vad är det viktigaste ni har att tillföra skolan? Egentligen är det inte vi som ska påverka skolan, utan skolan som ska påverka oss. Vi vill få mer struktur på mötena, se till att saker händer och dessutom arbeta så att alla ettor vet vilka vi är. Vår grundtanken är att skapa gemenskap genom olika aktiviteter.

Varför vill ni bli ordförande i TEEO? Varför ska eleverna rösta på er? Vi är ordningsamma och det tror vi behövs. Vi tror att två är starkare då man kan hålla koll tillsammans, för vi tror Richter tog på sig mycket arbete själv. Vi hade ingen tid att vara med i TEEO i 2an eftersom det var så mycket skolarbete men vi märkte hur mycket det påverkade oss.

Vem av lärarna skulle ni helst vilja gå på picknick med och varför? Åh hm.. Per skulle vara rolig att gå med, det skulle nog bli ganska chill tror jag. Jenny Bergman också! Med henne skulle man kunna sitta och diskutera böcker och kultur med. Att picknicka med Hanna Pohjola vore mysigt, medan en picknick med Sven Bellinder skulle bli aktiv, helst med en fotbollsmatch efteråt.

Martin

Martin Jigin, en TEEO-kandidat som verkligen längtat efter att bli ordförande

Martin, hej! Vad är det viktigaste du har att tillföra skolan? Jadu, apor haha. Nä men det är en stor fråga. Jag vill göra väldigt många små förändringar, jag menar delvis att förbättra TEG-andan genom komplimanger, hälsa på varandra och kramrutan.

När bestämde du dig för att ställa upp? Jag har varit TEEO-medlem i två år nu och fått upp ögonen för hur det är att vara ordförande. Att få vara ordförande är något jag längtat efter.

Vem av lärarna skulle du helst vilja spendera en dag på skansen med och varför? Det första som slår mig är Allan. Med honom får man sig ett gott skratt och ett gott sällskap. Är man lite på rethumör så vore det kul att ha med sig Linnea. Med Marika och Samira kan man debattera apans rättigheter, och apans existens och roll i Israel kan man diskutera med Åse. Det beror lite på humör helt enkelt.

_DSC0024

TEEO-kandidaterna Nora Andersson Eklund och Elisa Amorell har mycket energi att ge

Hej Nora och Elisa. Vad är det viktigaste ni har att tillföra skolan? Vi har mycket energi att ge. Vi har gått på skolan länge och varit involverade i TEEO tidigare så vi har erfarenheter, vi har sett vad Richter gjorde bra och vad man kan förbättra.

På vilket sätt kommer ni försöka få eleverna involverade i TEEO? Vi vill verkligen satsa på vår kompisskola i Nepal, och få hela skolan att samarbeta för någonting tillsammans. Vi vill fortsätta med lekar som killergame och talangjakten, och vi gillar spontana saker som det vi hade igår, att leta godis och frukt. Vi har jättemånga roliga grejer vi vill genomföra, vi skulle inte ansöka om vi inte trodde att vi kunde göra det bästa jobbet och ge allt!

Vem av lärarna skulle ni helst vilja gå på konsert med och varför? Hm. Där måste vi nog svara för oss själva. Nora: Jag skulle vilja gå med Jenny Bergman, jag vet att vi har lite liknande musiksmak. Elisa: Jenny Durkee, hon är rolig och avslappnad. Hon berättade en gång att hon döpte ett av sina barn från ett pojkband hon gillade när hon var ung.

Pavel Amos

Amos Friedman och Pavel Strandh, TEEO-kandidater som vill satsa på sporten

Amos och Pavel, vad är det viktigaste ni har att tillföra skolan? Vårt största intresse är sport och där kommer vi lägga ett stort fokus. Vi vill införa något som är ungefär som Tibble-Åva kampen. Gratis frukt och kramdagar vill vi också försöka genomföra.

Hur tror ni att ni som ettor kan fortsätta ett arbete som ni inte har sett något av tidigare? Vi har varit aktiva som ordförande på våra tidigare skolor, så det blir nog inga problem.

Vad är det första ni vill göra om ni vinner? Vi kommer ta emot alla förslag som ges och försöka genomföra dessa. Laga pingisbordet vill vi också göra.

Vem av lärarna skulle ni helst vilja dra på grönan med och varför? Pavel: Jag skulle vilja ta med Martin Carlsson, han är ung och jätterolig. Han kan nog släppa loss om han får chansen. Amos: Malin Jonsson, hon är en skön och ascool lärare!

Sebastian

Sebastian Wahlqvist, TEEO-kandidat som står för eleverna

Sist ut idag, Sebastian! Vad är det viktigaste du har att tillföra skolan? Jag var med och startade TEEO hösten 2011 och i dessa 2 år har jag lärt mig hur en organisation som TEEO fungerar. Med den erfarenheten tillsammans med en vilja av stål kommer jag som ordförande alltid stå på fast fot oavsett vad Janne eller Drakenberg säger. Om vi vill ha en pool på taket tänker jag kämpa till det sista för att vi ska ha en pool på taket! Vi står för eleverna, punkt.

Vad är det första du tänker göra om du vinner? Ringa ett par kompisar och dra ut och fira!

Vad är det bästa med TEG? Roligaste aktiviteten genom åren? TEG-andan, absolut. Men trehjulings-racet var nog det bästa hittils. Det får vi göra om!

________________________________________________________________________________________________

Har ni inte fått nog av TEEO-kandidaterna eller vill ni helt enkelt veta mer? Kolla in den HÄR filmen.
Skribenter: Olivia Blomgren och Elin Jansson
Foto och redigering: Elin Jansson

3 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *