Har Geralt tagit världen med storm?

The Witcher 3: Wild Hunt har inte bara gett oss ny fenomenal spelmusik till samlingen, men också en helt ny hobby till oss som uppskattar spel med exceptionell grafik och gameplay. Wild Hunt är den tredje upplagan i The Witcher-serien, föregånget av The Witcher och The Witcher 2: Assassins of Kings. Jag har inte själv lagt ner tid att spela de två tidigare spelen, men däremot har jag läst novellerna som spelen baserat sig på av den polska författaren Andrzej Sapkowski. När jag läste hans novell kunde jag inte låta bli att notera likheter mellan hans sätt att skriva noveller till mitt egna sätt att skriva noveller, det var någonting med de utdragna och detaljerade beskrivningar kring miljön och karaktärerna i boken. Sapkowski är definitivt en skicklig författare, utan att påstå att jag själv är det, och jag beundrade hans ändlösa kreativitet som ledde till uppkomsten av The Witcher serien, samt dess vithåriga hunk vi alla avgudar likasinnigt, Geralt of Rivia.


En kråka i hörnet? Den symboliserar Geralts kärlek, Yennefer of Vengerberg.


Polska namnet Wiedźmin 3: Dziki Gon består av fantasi, action och rollspel som utspelar sig i en öppen värld-miljö, utvecklade utav CD Projekt RED. The Witcher har vunnit ett flertal Game of the Year priser, med över 6 miljoner sålda kopior under sex veckor. Spelet har också vunnit Golden Joystick Award och The Game Award, vilket gör den till det mest prisbelönade spelet genom tiderna.


Vem är huvudkaraktären – Geralt of Rivia?
Geralt, som är den centrala karaktären, är en så kallad witcher. Strax efter att han var född blev han övergiven utav sin mor i Kaer Morhen – huvudkvarteret för sådana som honom. Geralt överlevde ett antal mutationer under the Trial of the Grasses (vid sidan av ett fåtal fler mutationer). Tack vare dessa mutationer tilltog han supernaturliga fysiska och mentala förmågor med minimala bieffekter. Han motstod förändringarna från the Trial of the Grasses bättre än många andra, vilket uppmuntrade hans skapare att utföra ännu farligare experimentala ingrepp på honom, vilket resulterade i att han tappade all kroppspigmentering.
Tack vare hans bleka hud och bleka hår, kallas han även för “Gwynbleidd” i ett annat språk. Vilket översätts till ”White Wolf” på engelska. I spelet och boken tilltalas han av alla dessa namn.


Hur är spelet – The Witcher 3: Wild Hunt?
Jag har spelat ett antal spel på både PC, Xbox och Playstation – därför anser jag att jag har del erfarenhet från olika sorts spel med helt olika genren. Jag uppskattar unika spel som står ut från de andra, spel som fångar mig i dess story, som jag kan njuta utav under en lång tid efter dess spelsläpp. En av dessa spel har framförallt varit The Elder Scrolls V: Skyrim, som jag fortfarande spelar än idag, trots att spelet kom ut år 2011. The Witcher 3 är definitivt ett sådant spel som jag förälskade mig i enda sedan första trailern kom ut, och har varit trolovad till enda sedan dess. Det finns extremt mycket att göra i spelet, som inte enbart handlar om att slutföra det huvudsakliga målet. Ciri är en av de inneboenden i Kaer Morhen, och har varit under träning av Geralt sedan barn i syfte att bli den första och enda kvinnliga medlemen i deras grupp, eftersom det aldrig har funnits kvinnor där tidigare. Trots att hennes biologiska föräldrar är döda och relativt obetydande i spelet, så har hon ärvt ett antal unika krafter och gener från hennes släkte. Geralt of Rivia tillsammans med Yennefer of Vengerberg agerar som adoptiva föräldrar åt Ciri, som bringar ännu större sammanhållning mellan Geralt och Yennefer. Trots att de inte är genetiskt besläktade, delar Geralt och Ciri ett flertal gemensamma egenskaper – både fysiskt och personlighetsmässigt. Detta är bland annat deras hårfärg, som Ciri var född med, men även deras envishet och styrka. Under spelets gång är jag helt fast. Karaktärerna är lätta att fästa sig vid, och världen de bor i börjar man successivt avundas.Hur många stjärnor får The Witcher: Wild Hunt utav dig, Victoria, den mest kloka och kritiska spelrecensenten? Du som är så ovillig att köpa dyra spel själv, är det ett spel värt att köpa? 

JA!!!

Och min åsikt är inte enbart påverkad utav det tilltalande utseendet på dess huvudkaraktär. Jag anser ärligt att detta spel har förtjänat alla utmärkelser och prisning den har fått. Är du ändå en kritisk spelare, så tror jag fortfarande att en av dessa spel från The Witcher-serien är ett spel som du borde pröva på. Ge det en chans, mina vänner. Men gör det över lovet, för du kommer fastna. Och timmarna kommer att flyga iväg – plötsligt har du suttit flera timmar sträck utan att äta mat. Är du fortfarande en fungerande människa eller har dina behov att äta och gå på toa plötsligt upphört?


(Bonusrunda av de mest framstående karaktärerna)

Bildkälla: giphy.com, BroKenGaMezHD (youtube.com), ign.com by Wes68
Skribent: Victoria Jäger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *