Hittar du till Skavlöten?

Nu har skolan dragit igång ordentligt efter sommarlovet och det innebär att läsårets första idrottsdag har ägt rum. Under en regnig förmiddag tisdagen den 19 september var hela årskurs två samlad vid Skavlöten för att tillsammans spendera dagen med att orientera i området. Även Tegazine fanns på plats för att ta reda på vad elever och lärare på skolan tycker om just orientering.

Tegazine pratade med en av skolans idrottslärare, Åsa Sagebro. Hon förklarade att detta var hennes första idrottsdag som idrottslärare här på TEG, men att hon tidigare under sina 17 år som idrottslärare varit en del vid Skavlöten med andra skolor. Jag bad henne berätta om vad hon tycker om just orientering, och om Skavlöten som område att orientera i.
– Orientering är en utav mina roligaste grejer faktiskt, svarade hon.
Området runt Skavlöten är bra att orientera i då det är bra skog, tydligt med stigar och så finns Rönningesjön, Arningeleden och stora fält att orientera sig runt. Hon försäkrade mig om att ingen skulle springa vilse under dagen.

Åsa berättade sedan om hur stämningen bland eleverna var.
– De var motiverade.
Orienteringen på idrottsdagen är ett betygsatt moment, och därför var alla lite extra taggade trots dagens tråkiga väder.

Skolans elever berättade även de vad de tyckte om dagens aktivitet. Edde Laitamaa och William Wikström förklarade:
– Orientering som idrottsdag är inte det värsta man kan göra.
De tycker att det för det mesta brukar vara ganska trevligt.  

En orienterare från EK16a berättar om dagens orienteringsrunda.
 –Jag tycker att det gick bra, men det var en kontroll jag stannade på lite längre på.
Trots det var han ändå nöjd med dagens prestation och banans svårighetsgrad. Han förklarade vidare att banan skulle vara fyra kilometer, men att terrängen ibland tvingade honom välja andra vägar så totalsträckan blev lite längre.

 

Skribent: Josefin Rasch
Foto: Elin Åmark

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *