Hur hanterar ditt stjärntecken stress?

Nu är vi mitt uppe i terminen och stressen kommer krypande. Vill du veta mer om vad som stressar ditt stjärntecken mest i skolan? Är du osäker på hur du ska hantera stressen? Varsågod, läs nedan ;)

 

Bildresultat för ariesVäduren vill hinna med så mycket som möjligt och tycker om att ha många bollar i luften. Så länge väduren inte står inför att svika någon annan än sig själv om ett arbete inte blir klart finns ingen större anledning till stress. Stressen tar vid först när andra drabbas av vädurens otillräcklighet.

Stressmoment: Grupparbete

Tips: Ta inte på dig mer ansvar än vad du vet att du klarar av och hinner med.

 

Bildresultat för taurusOxen vill vara stolt över sina prestationer och gör sällan någonting halvdant. En oxe lägger ner mycket energi på att göra saker och ting perfekt och helst ska det ske på första försöket. Oxen blir som mest stressad när hen inte hinner tänka över något flera gånger och måste lämna in något som inte känns perfekt.

Stressmoment: Uppsatsskrivning på lektionstid

Tips: Tänk på att allt inte behöver vara perfekt från början. Ofta finns det tid att bearbeta ett arbete.

 

Bildresultat för geminiTvillingarna har ett aktivt sinne och brottas med många tankar hela tiden. Det gör att hen ofta svävar iväg och tänker på allt annat än vad hen borde göra. Tvillingen älskar att prata men har svårt att komma fram till sak och hamnar ofta på sidospår, speciellt när hen inte borde.

Stressmoment: Muntligt seminarium

Tips: Var aktiv på din fritid! På så sätt kan du lättare slappna av i skolan och din hjärna fokuserar på rätt saker.

 

Bildresultat för cancer

Kräftan väljer ofta att dölja sina känslor för att känna sig starkare och därför är stress något man sällan ser hos en kräfta. Däremot brottas kräftan ofta med sina känslor och har mycket prestationsångest.

Stressmoment: All typ av examination

Tips: Kom ihåg att du inte alltid behöver prestera på topp, och att du faktiskt kan lära dig av dina misstag.

 

Bildresultat för leoLejonet har ofta ett stort kontrollbehov och blir som mest stressad när ansvaret inte ligger helt i hens egna händer. Ett lejon väljer oftast att ta på sig ledarrollen, vilket inte alltid är till hens fördel.

Stressmoment: Grupparbete

Tips: Försök släppa på ditt kontrollbehov genom att låta andra ta ansvar. Det kan bli bra ändå, även om det inte blir exakt på ditt sätt.

 

Bildresultat för virgoJungfrun bryr sig mycket om andra och deras problem och är ofta först där för att hjälpa. När jungfrun ska lösa sina egna problem drabbas hen dock ofta av beslutsångest och vågar sällan chansa på ett svar som inte känns helt rätt.

Stressmoment: Prov

Tips: Det är okej att vara osäker ibland, våga gissa istället för att försöka pressa ut svar som du själv inte sitter på.

 

Bildresultat för libraVågen tycker om att prata och stå i centrum och anser att det är viktigt att bli omtyckt av alla. En våg tycker dock inte om att vara själv och känna sig utelämnad. När en våg behöver göra något själv, utan stöd från sina kamrater, blir hen ofta osäker och stressad.

Stressmoment: Enskilda uppgifter

Tips: Våga ta egna initiativ och utmana dig själv, så kommer det bli lättare och lättare att arbeta utan stöd från någon annan. Det gör inget om det blir lite fel ibland!

 

Skorpionen känner sig ofta överväldigad gällande större uppgifter. En skorpion har svårt för att fokusera på något hen är ointresserad av. Dessutom skjuter skorpionen gärna upp deadlines och vet sällan hur hen ska påbörja ett arbete.

Stressmoment: Vetenskaplig uppsats

Tips: Kolla med dina kompisar hur de inleder sitt arbete. Leta källor tillsammans och diskutera med varandra så kommer arbetet flyta på bättre. Se bara till att inte skriva era arbeten alltför lika because urkund will catch u.

 

Bildresultat för sagittariusSkytten väljer ofta praktiska och kreativa saker före teoretiska. En skytt tycker inte om att känna sig begränsad och behöva följa instruktioner där det inte finns utlopp för egna idéer. En skytt är dessutom ofta otålig vilket gör att hen sällan kan arbeta under en längre tid.

Stressmoment: Vetenskaplig uppsats

Tips: Få utlopp för din aktiva sida på fritiden genom att t.ex träna eller utöva någon sport. På så sätt kan du öka din koncentrationsförmåga. Planera in fler men kortare pluggstunder så använder du tiden mer effektivt.

 

Bildresultat för capricornStenbocken har höga ambitioner och därmed även höga krav på sig själv. När en stenbock har mycket att göra kämpar hen sitt yttersta för att lyckas prestera bra och ofta glömmer stenbocken bort att vara nöjd med sig själv när kraven väl uppfyllts.

Stressmoment: All typ av examination

Tips: Våga vara nöjd och stolt över dig själv när du lyckas med något och kom ihåg att ingen kan prestera på topp hela tiden.

 

Bildresultat för aquariusVattumannen är mer av en planerare än en spontanare. Hen har ofta ett välplanerat schema men kämpar ständigt mot klockan. En vattuman stressar igenom det mesta, utan att sakta ner och uppskatta nuet.

Stressmoment: Tidskrävande uppsatser

Tips: Planera in din fritid så att du får tid till att slappna av. Kanske är det så att du måste välja bort andra saker för att få lite lugn och ro ibland?

 

Bildresultat för piscesFiskarna är bra på att samarbeta med andra men gillar inte för mycket uppmärksamhet. En fisk känner sig ofta stressad när hen står i centrum eftersom hen känner sig utsatt. Dessutom är en fisk känslostyrd och oroar sig ofta över vad andra ska tycka.

Stressmoment: Tal

Tips: Träna tills du är säker på din sak och försök fästa blicken på de människor i “publiken” som du känner dig trygg med.

 

Källor: empowher.com, astrologi.nu

Bildkällor: giphy.com, pixabay.com

Skribent: Elin Åmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *