Hur reagerar olika stjärntecknen när de är arga?


Väduren

En Vädur har väldigt kort stubin, men trots detta krävs det mycket innan Väduren ilsknar till. Väduren har dåligt tålamod och sätter gärna personer på plats så fort en konflikt uppstår. För en Vädur är det viktigt att tänka efter emellanåt, då ord och tankar lätt kan välla fram i högt tempo.

Oxen

Oxen blir inte lätt arg på andra, men sker detta är det bäst att hålla sig ur vägen. ”Nej” upprepas ofta, följt av en rad huvudskakningar, innan det brakar loss likt en blixt från en klar himmel.

Tvillingarna

Tvillingens reaktion till bråk är ett simpelt ”du är en dummis, hejdå” då Tvillingen både har dåligt tålamod, men också då det kan kännas svårt att balansera tankar och känslor i en konflikt. Men till skillnad från både Oxen och Väduren, hinner Tvillingen ofta se problemet efter en kort tid. Därefter kan det pratas ut, och kanske till och med skämtas en del.

Kräftan

Kräftan kan gå en lång tid med inbyggd ilska, innan det plötsligt bubblar upp till ytan på helt fel ställe. Även om Kräftan ger en förklaring till problemet, kan det ta lång tid innan en förklaring på den förklaringen tillkommer. Det är ändå ett steg på vägen till att kunna prata ut.

Lejonet

Lejonet älskar att fantisera om hämnd, och vill ofta lära sin ovän en läxa. Inte enbart för att bevisa att sin ovän har fel, men på alla sätt som Lejonet har rätt och hur mycket smartare Lejonet är. Det storsinta och generösa Lejonet har mycket svårt för orättvisor.

Jungfrun

Ilska har alltid nära till frustration för Jungfrun. Om dess kritik inte får rationella svar kan det leda till en stark frustration och elaka påhopp. Däremot verkar alltid Jungfrun vara den mest sansade i en konflikt, där det största fokuset hamnar på ord och resonemang som behöver bemötas av jämbördiga argument.

635347412552170157waitwhatgif

Vågen

Ofta tycker Vågen sällan att saker är värda att bråka om, och kan ofta bli ställd eller förvirrad när en konflikt uppkommer. Vågen är en sådan som vill lösa konflikter, inte skapa några. För att en Våg på egen hand ska kunna bli arg på någon krävs det mycket, oftast brukar Vågen bli arg enbart pågrund av någon annans ilska. Den enda anledningen till att en Våg väljer att fortsätta bråka, eller påbörja ett gräl, är för att det rår en obalans någonstans.

Skorpionen

Likt Kräftan är Skorpionen en mästare på att bära på sig ilska inombords under en lång tid utan att säga något. Men till skillnad från Kräftan, kan det smälla till ordentligt för Skorpionen. Tillvägagångssättet är antingen en total tystnad, eller en direkt konfrontation – något som Skorpionen inte är rädd för. Att slå till där det gör som ondast är något som Skorpionen också gärna gör, däremot inte för att vara elak, men för att lära sin motpartner en läxa. Skorpionen är långsint och glömmer sällan.

Skytten

Vet man med ens att man har upprört en Skytt är det lika bra att plocka fram skölden, då konversationen kan snabbt bli väldigt otrevlig. En konflikt för en Skytt är delvis ett sätt att rensa luften på, men också ett sätt att mäta styrka. Skytten är väldigt tävlingsinriktad, och detta leder till att konflikten eskalerar till en duell som Skytten gärna vill vinna.

Stenbocken

Att lyckas göra en Stenbock arg är ingen enastående handling, men att få Stenbocken att erkänna sin ilska i syfte att kunna prata ut och vidare – det vore en bedrift. Huruvida problemet vore stort som smått, spelar ingen roll. Stenbocken är alltför stolt för att vilja erkänna vad den känner, speciellt inte såna starka känslor som ilska. Det iskalla beteendet kan driva många till frustration, då det som märks på Stenbocken allra mest är hur iskallt och strängt du plötsligt blev behandlad. Med tidens gång kan Stenbocken skaka av sig sin ilska, men det är alltid svårt att veta vad som egentligen händer i Stenbockens inre. I slutändan är det enbart upp till Stenbocken att själv välja att prata ut om sina känslor och tankar genom att välja de rätta personerna att blotta sig för.

Vattumannen

Den vattliga mannen avskyr bråk. Det kan vara svårt för omgivningen att hantera de överlägsna suckarna, himlandet med ögonen och know-it-all-kommentarerna. Men själva verket har Vattumannen ett intensivt känsloliv som kan vara svårt att hantera. När Vattumannen egentligen bara försöker att ta sig igenom sina interna krockar, kan andra tycka att Vattumannen verkar avstängd och kall. Många gånger tycker bara Vattumannen att det känns onödigt att bråka, eller rent av ett tidsfördriv.

Fiskarna

Ilska kan uppstå snabbt och intensivt hos en Fisk, men rinner av under loppet av några timmar. Däremot betyder detta inte att Fisken inte kan vara ilsken. Fisken är extremt känslosam där ilska uppstår lätt, men övergår snarast till sorg, ibland av ren frustration. Den korta, intensiva ilskan som uppstår hos Fisken framstår snarare som ett utlopp för all samlad ilska i hela Fiskens liv. När den ilskan slår rot är den oftast väldigt destruktiv. Men kort därpå kommer tårarna, sorgen samt ett stort behov av tröst och kramar.

#teampisces

Skribent: Victoria Jäger

Bildkällor: giphy.com, gifloop.tumblr.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *