Jag är en Wordfeud-junkie

Ensam hemma, sjukt uttråkad och understimulerad. “Vad ska jag göra?” frågade jag mig själv utan att höra något vettigt till svars. Klickade mig in på Facebook och såg att en vän sökte någon att spela Wordfeud med. Det var på det sättet mitt beroende inleddes.

Som en medlem i författarklassen var det klart att ett spel där man bildar ord var som ämnat för mig. Att jag dessutom är en tävlingsmänniska gjorde mig ännu mer sporrad till att krossa min motståndare. Vi la ord för ord. Jag tänkte så det knakade för att lyckas komma åt bästa möjliga poäng. Men efter ett par turer blev min motståndare otroligt seg på att svara. Jag blev frustrerad eftersom det resulterade i att jag återigen blev uttråkad. Jag bjöd därför in några till personer från min vänlista i spelet; min bror, hans flickvän, min pojkvän och min syster. De två förstnämnda svarade ett par gånger men sedan blev också våra spelplaner lämnade orörda. Min pojkvän, som för övrigt inte är så mycket för skrivande, hade en massa annat för sig och vårt spel var uppenbarligen inte nummer ett på hans prioriteringslista. Min syster, däremot, höll mig sällskap ett bra tag. Hon sa att hon hade elva Wordfeud-spel igång samtidigt och undrade om hon var en “Wordfeud-junkie”.

Jag tyckte vid det tillfället att henne scenario var lite väl överdrivet men så här i efterhand, närmare bestämt tre dagar efter att hon frågat mig, sitter vi i samma båt. Jag medger härmed mig själv som en Wordfeud-junkie. Just nu sitter jag med nio spel igång, och det irriterar mig att de jag spelar mot tar flera timmar på sig att svara. När någon väl lägger ett ord tar det inte mer än någon minut innan jag har lagt ett. Jag har mobilen bredvid mig konstant, i spänd väntan på en avisering från Wordfeud som säger att det är min tur.

Skaparna av Wordfeud har verkligen lyckats. Ordlistor i flertalet språk finns, man kan spela mot antingen en vän eller välja att slumpa fram någon. Det är betydligt händigare att ta upp mobilen ur fickan, än att plocka fram ett Alfapet-spel med spelplan och lösa bokstäver att lägga ut. Nog för att jag tycker att ursprungsversionen av Alfapet är roligare och mer socialt vid festliga tillfällen, men Wordfeud vinner ändå eftersom det är så pass lätt att bära med sig! Jag är helt förlorad i världen som Wordfeud öppnat upp för mig. Dessutom är spelet allmänbildande på många sätt! Man lär sig knåpa ihop ord och hjärnan får arbeta ordentligt. Perfekt kombination mellan nytta och nöje!

P.S: Har du aldrig spelat Wordfeud tar du en risk om du testar (se bara på mig, jag är ett förlorat fall). Om du ändå vågar; lägg till j05i3 och kör så det ryker! D.S

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *