Konsertsommar på Gröna Lund 2013!

Sommaren är här och tillsammans med värme och sol börjar konserterna på Gröna Lund dra gång. I år bjuds det på allt från metall till svensk rap. Artister som Sabaton, Movits!, Petter och Miss Li kommer att inta scenen och bidra till 2013 musiksommar. Allt som allt kommer 63 artister uppträda fram till 20/9 då Darin avslutar på stora scenen. TEGO har frågat elever på TEG vilken konsert på Gröna Lund de ser fram emot mest.

Dexter Göthe N3 – Wu-Tang Clan 22/8
Simon Boman N3 – The Tallest Man on Earth 2/8
Jonathan Petersen – Whitesnake 5/6

 

TEGO tog kontakt med informationsansvarig på Gröna Lund, Annika Troselius för en intervju:

– Hur går de ansvariga tillväga för att anlita de artister som uppträder?

Alla artister bokas via olika bokningsbolag, så som Live Nation, United Stage och Blixten & Co.

 – Påverkade förra årets kritik om den mansdominerade lineupen årets (2013) artistbokning?

Det var inte kritiken som sådan. Vi var redan innan medvetna om att vi hade misslyckats med att få så många kvinnor som vi ville på scenerna förra året, och det gjorde att vi hade extra stort fokus på det till i år. Vi har många fler kvinnor på våra scener i sommar, men vi kommer fortsätta att jobba för en mer jämlik fördelning.

 – Ni har haft en mängd musikaliska legender på stora scenen under årens gång. Någon artist Gröna Lund är extra stolt över att ha haft uppträdande?

Gröna Lund är stolta över alla som spelat på våra scener, men det är klart att det är extra roligt att storheter som ex. Bob Marley, Jimi Hendrix och Lady Gaga stått på Stora Scen.

 

Info:
Pris: 100 kr i entré (200 kr mellan kl 18.00-20.30) eller 220 kr för Gröna Kortet som ger fritt inträde till säsongens alla konserter.

Service Center:
Gröna Lund, Allmänna Gränd
Tel: 010-708 96 01

Service Center öppnar 30 min innan Gröna Lund öppnar. Här kan du köpa biljetter, hämta ut gruppbokningar och återfinna borttappade föremål.

Skribent & Bild: Malin Thorsson  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *