Korttidsboende bredvid Täby Enskilda väcker reaktioner

I slutet av september fick vi på TEG ungefär 100 nya grannar med olika etniciteter och kulturer. Upp till 550 flyktingar kommer att kunna bo på Täby Park Hotell som har lagt ner sin tidigare verksamhet för att bli ett korttidsboende. Detta har orsakat många känslor, både positiva och negativa.

I nästan en månad har Täby Park Hotell tagit emot flyktingar, vilket har gjort att andra verksamheter som har hållit till där har tvingats flytta. Förutom att vara ett hotell, har lokalerna nyttjats av dansskolan Sway och inte minst Täby Enskilda Gymnasium som brukar hålla terminsavslutningar i deras aula. Flera personer berörs av detta men Sway har kommenterat på sin Facebook-sida att det faktiskt känns bra, och att de ser fram emot att få nya lokaler. Dock har hotellets byte av sysselsättning diskuterats flitigt på Flashback, där man kan hitta kommentarer som:

“…Täby är min hemkommun sedan många år och vi trivs väldigt bra där. Jag har fasat för denna dag under en tid och nu är timmen slagen. SD har försumbara siffror i Täby men det ska bli intressant att följa den utvecklingen. I mitt valdistrikt på 1000 personer fick de 5%, dvs 50 personer. 3 av dessa kom från min familj så endast 47 ytterligare vettiga människor i närområdet alltså för närvarande. Ska vidare bli mycket intressant (obehagligt snarare) att följa områdets utveckling. Hotellet ligger inom komfortabelt gångavstånd till Täby C som efter nyligen företagen utbyggnad är gigantiskt stort (Sveriges största?). Vi lär få se en veritabel invasion av trevliga människor i centrumet kanske redan under nästa vecka!…”

“Äntligen på tiden! Dags för Täby att öppna upp stora famnen, alla gillar olika! Och så humant mot de stackars flyktingarna, nu kan de bo centralt och på gångavstånd till centrum med alla dess faciliteter istället för att omänskligt bussas ut i mörkaste skogen. Mitt hjärta är alldeles varmt.”

“Så godhjärtad hotellägare som gör något sånt här för människor på flykt! Eller handlar det om att tjäna pengar nu när hotellet alltid är fullt. Hmmm”

De optimistiska kommentarerna på den citerade Flashback-tråden är få, men de finns. Trots att de som kanske blir allra mest berörda – företagen som har haft lokaler i hotellet – ser positivt på det hela är det tydligt att många andra uttrycker missnöje.

Skribent: Elvira Hedlund

Foto: Elvira Hedlund CC BY

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *