Kulturnatt Stockholm – årets höjdpunkt

Konstverk. Musik. Dans. Teater. Fotografi. Litteratur. Film. På lördag den 20 april är äntligen dags för Kulturnatt Stockholm! För fjärde året i rad är Stockholms kulturdelar öppna efter mörkrets inbrott, från 18.00 – 24.00, så att alla vi kulturtanter och kulturfarbröder kan njuta av det vi gillar mest – konst i alla dess former. Nu kan det vara många som tänker “Sjutton också, det ekar ju i plånboken efter alla studentskivor, födelsedagar, biobesök och fikapauser. Hur ska jag kunna ha råd med att besöka Kulturnatten?” Svaret på det är: Allt har fri entré!

Så varför inte bli dansare för en kväll på dansens hus? Prova på samtida dans, open shake session eller streetdance från klockan 18:00 – 23:00 på Dansens hus på Norrmalm.

Om dans inte lockar kanske film gör det! Alfred Hitchcocks “Blackmail” från 1929 visas på Cinemateket/Filmhuset på Östermalm för de som vill spendera kvällen framför en spännande thriller.

Intresserad av att gå på utställningar? Det finns ett brett utbud av dessa under kulturnatten. Liljevalchs som ligger på Djurgården bjuder på bland annat konstutställningen Africa is a great country med fotografier från Afrika samt barmingel med livemusik för de över 18.

Självklart får man inte glömma självaste Kulturhuset. Allt från utställningar till olika sorters framträdanden till klädbytarkalas kommer äga rum där. Ta en tripp till Stockholms kulturhus mellan 18:00 och 22:00 och byt dina gamla kläder mot ”nya”. Miljövänligt och roligt!

För att veta mer om Kulturnatt Stockholm kan man besöka deras hemsida genom att klicka här. För vem vill gå miste om en kväll som denna?

Skribent: Felicia Öberg
Featured image: Kulturnatt Stockholms Facebooksida

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *