Lär känna: Amanda Ohlén

Vi fortsätter att lära känna våra nya lärare på skolan! Amanda Ohlén, som undervisar i religion, spanska, projektarbete samt etik och livsfrågor, är näst på tur.

Har du alltid velat bli lärare?
Så länge jag kan komma ihåg i alla fall. Jag kan inte komma ihåg någon period då jag inte velat bli det, om man säger så. Det bottnar nog i att jag hade bra lärare under min skolgång. Generellt sett tycker jag att det verkar vara såhär; antingen blir man lärare för att man hade en dålig skolgång och därför vill styra upp skolan genom att bli en bra lärare själv, eller så är det som i mitt fall att man hade väldigt bra lärare och blev inspirerad av dem.

Hur var du som elev?
Jag gjorde nog det jag skulle och nöjde mig med det. Var varken en bråkstake eller jätteambitiös. Nu i efterhand undrar man ju hur det skulle vara att gå gymnasiet igen, hur man skulle prestera i de olika kurserna. Jag kan ju tänka nu ”Varför ansträngde jag mig inte mer?”. Men jag är ändå nöjd!

Hur skulle du beskriva dig själv?
Ehm… Jaa… Hurdan är jag… Jag är väl en omtänksam person… Det är så fånigt att beskriva sig själv, jag vill ju bara säga att jag är så himla smart, rolig, världens bästa kompis och så vidare, men man låter ju helt knäpp om man säger så. Men jag är väldigt snäll. Och det här låter som värsta klyschan, men jag ser verkligen allt positivt. Jag brukar sällan gräva ner mig över saker som är jobbigt, jag låter allt rinna av mig istället.

Som lärare försöker jag sprida det positiva sättet att vara på. Men jag är som jag är, jag har inga direkta strategier.

Bästa raggningsrepliken:
Raggningsreplik vet jag inte. Men det bästa raggningstipset är nog att inte ragga alls! Att inte ragga offensivt över huvud taget, att inte gå ut för hårt helt enkelt. Försök inte för mycket!

Om du fick vara vilken disneykaraktär du vill, vilken och varför?
Jag vill inte vara en prinsessa i alla fall. Men Robin Hood vill man ju va så klart, vilken hjälte! Ta från de rika och ge till de fattiga, det är ju fint. Pocahontas tänkte jag också på, det var en av mina favoritfilmer när jag var liten. Man vill ju inte vara någon primadonna. Men min bästa kompis och jag blir alltid kallade Piff och Puff för att vi är lika korta och beter oss likadant, fyller i varandras meningar och sådär, så egentligen är jag nog en Piff eller Puff. Men jag skulle vilja vara Robin Hood. Eller Pocahontas.

Den tråkigaste stad/plats du besökt?
Det där är så himla svårt! Jag älskar verkligen alla småstäder och småorter, alla de där ställena som folk själva tycker är sjukt tråkiga, där gillar jag att vara, bland byborna. Sånt tycker jag är skitkul. Men något måste jag ju komma på! Hmm… Jag är uppvuxen i Stockholm, men min familj kommer från Kalmar och Öland, de orterna är ju kanske inte så himla roliga. Fast jag tycker ju ändå att de är det, men det är nog för att jag är så intresserade av människor. Jag börjar alltid undra saker som; Vad gör de där på fritiden? Vad pratar de om? Hur mår de? Så jag kan nog inte säga några tråkiga orter faktiskt.

Brukar du palla äpplen?
När jag var yngre; absolut. Men numera brukar jag inte göra det. Senaste gången var nog för kanske 15 år sedan!

Bästa tipset:
– Morgonpasset i p3.
– Att ta det lugnt och spara energi när det går uppför, och ta sats och öka takten när det går nedför. Välj att se på det bildligt eller bokstavligt som om det vore en löprunda.
– Jocke Berg och Petra Marklund är för tillfället den perfekta kombinationen med låten ”Händerna mot himlen”.

3 comments

  1. Fredrik Pettersson

    Du ÄR världens bästa kompis. Dessutom ÄR du smart och rolig. Fråga mig vettja. Jag borde veta. Förutom det är du saknad av mig varje dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *