Lär känna: Anders Almgren

Många nya lärare har dykt upp i korridorerna den senaste tiden och här är chansen att få reda på lite mer om dem. Tegazine har träffat Anders Almgren, lärare i Svenska, Engelska och Retorik.

 

Hur länge har du jobbat på TEG?

I nån vecka nu

Var har du jobbat tidigare?

Framförallt på Södra Latin men även Danderyds Gymnasium och Viktor Rydberg Odenplan

Hur är du som lärare?

Det beror väldigt mycket på eleverna och vad som krävs. Jag tror att jag är ganska annorlunda som engelska- och svenskalärare, mer strikt som engelskalärare.

Hur var du som som elev i gymnasiet?

Jag var en A och E elev. Jag fick A om jag var intresserad och knappt E i de ämnen där jag inte var intresserad

Vilket är ditt bästa tips till alla elever på TEG?

Gör ditt bästa men om du dör på kuppen är det inte värt det. Så ta det lugnt, det ordnar sig.

Vad är det mest utmanande med att vara lärare enligt dig?

Att få ägna sig åt det man är här för att göra: att undervisa. Jag vill inte fastna i onödigt pappersarbete och sådant som inte helt har till jobbet att göra.

Hur kom det sig att du blev lärare?

Det var lite av en slump. När jag var 19 år hade jag ett praktikjobb på en högstadieskola. Ordinarie lärare blev sjuk och jag fick rycka in och det resulterade i en fast anställning som ansvarig för en hel skolas idrottsundervisning. Det testade jag i ett år, sedan var jag och reste ganska mycket. När jag kom tillbaka och skulle bestämma vad jag skulle göra fastade jag ändå för läraryrket. Däremot valde jag ändå andra ämnen eftersom idrott är roligare att hålla på med på fritiden.

Vad är den mest minnesvärda händelsen du upplevt som lärare?

Det var när jag skulle sluta från mitt vikariat på Danderyds Gymnasium och en klass som jag hade undervisat i Svenska skrivit en dikt till mig. De framförde den även helt spontant där de hade tagit reda på otroligt mycket om mig, nästan lite creepy, fast ändå fantastiskt fint skrivet. Det blev jag väldigt rörd av.

 

Skribent: Clara Yström
Fotograf:CC BY SA Victoria Jäger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *