Lär känna: Cecilia Åhman

Cecilia Åhman är lärare i Litterär gestaltning, Svenska, Filosofi, Textkommunikation och handleder projektarbeten. På fritiden skriver hon fantasy, målar figurer till brädspel och spelar World of Warcraft. Under hösten har Cecilia vikarierat på TEG, men tyvärr lämnar hon skolan i jul. Eurekas redaktion kommer att sakna läraren som hyllar ”nördismen” på lektionerna. 

Vad gjorde du innan du började jobba på Täby Enskilda?
Förra terminen jobbade jag på både Tensta gymnasium och Åva gymnasium. Det var den första ”riktiga” terminen efter att jag tog examen.

Är du nöjd med din termin här?
Ja, jag är verkligen jättenöjd! Jag har haft det jättebra, det kommer bli riktigt svårt att toppa det här. Det vore om jag fått fast jobb här, haha!

Vart tar du vägen efter julavslutningen?
Den enda jag planen jag har är att åka till Costa Rica över julen… Sen vet jag inte! Just nu ser jag inte så mycket längre än till den resan, så vi får se.

Vilket är ditt bästa TEG-minne?
Man får så himla mycket fina minnen hela tiden i början. Det speciella har varit att få connection med eleverna, när de tycker att det är givande. Det är det bästa, något lite mer övergripande än en specifik sak.

Vilken är din dolda talang?
Oj! Jag är bra på att odla saker, det ser ut som en djungel hemma. Man kan nog kalla det gröna fingrar.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
Jag skulle beskriva mig som ganska glad… Skojfrisk. Det är svårt… Fantasifull! Det stämmer rätt bra.

Fantasy/Science fiction
Utsvulten/Övermätt
Popcorn/Chips
Bohem/Kontorsråtta
Morgonmänniska/Kvällsmänniska

Eurekas redaktion tackar Cecilia för en grym termin och hoppas på att få se henne snart igen!

Text och foto: Kimberly Enqvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *