Lär känna: Gustaf Sjögren

Drömde du om att bli lärare när du var liten?

Nej, först vill jag bli läkare, sen ville jag bli dataingenjör. Jag älskar att hjälpa och har ett stort dataintresse och jag hittade ett sätt att kombinera dessa på.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Mångfacetterad. Jag är rätt komplex och har många sidor och många intressen. Har även en spännande bakgrund då jag inte växt upp i Sverige, utan i Schweiz och USA.

Hur var du som elev?

Olika beroende på vilken ålder. I låg och mellanstadiet var jag högambitiös, i gymnasiet var jag skoltrött och på högskolan var jag ingenjör, så högambitiös igen. Sen hade jag systrar som var otroligt överambitiösa så jag var väldigt alltid ambitiös men kanske inte i jämförelse med dem.

Bästa raggningsrepliken?

Jag tror inte på raggningsrepliker. Självförtroende.

Vad är det bästa med TEG?

Den friheten man får med ansvar, jag kan komma in vid klockan tio och stanna till klockan sex. Och det korta avståndet mellan mitt arbetsrum och kaffet. Och sen är ju kaffet väldigt bra också.

Vad är det godaste och det äckligaste på julbordet?

Löjrom på en rostad macka med gräddfil och dill är det godaste. Janssons frestelse är det äckligaste.

Om du fick möjlighet att resa bakåt i tiden vilket av dina misstag skulle du ändra på?

Hmm. Jag tror på att man formas av sina misstag och alla misstag har gjort mig till den jag är idag. Om någonting så skulle det vara alla pengakostande misstag, som när man har glömt fakturan, tappar bort sl kort eller blivit av med jackan. Får lite ångest när jag tänker på alla förlorade pengar.

Vad skulle du göra om en elev kom naken till skolan?

Jag skulle nog låna dom lite kläder. Är nog en praktiskt åtgärd. Jag delar ju rum med en idrottslärare så han har ju fantastiskt mycket kläder här.

Bästa tipset?

Hemligheten med att brygga riktigt bra kaffe, är två saker: Kaffet man köper är riktigt bra kvalité, själv tycker jag att Löfbergs Lila och alla sna dära är väldigt väldigt dåliga.  Dom som jag kommer bättre överens med är till exempel Arvid Nordquist. Och det andra är att man rengör sin bryggare varje gång man använt den. Så precis efter man har bryggt sitt kaffe häller man av kaffet, man fyller med vatten, sköljer av alla delar. Man behöver inte ta och borsta med diskborste, det behöver man bara göra ifall det har stått. Det räcker med att skölja vatten, det skulle jag säga. Och förvara kaffet i kylen!

 

Foto: Vanja Augustsson

 

Reporter: Jesper Persson & Vanja Augustsson 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *