Lär känna: Martin Carlsson


Efter våran pratstund med Jenny Bergman tyckte vi på TEGO att vi skulle fortsätta lära känna de nya lärarna lite bättre. Den här gången hamnade vi i matteläraren Martin Carlssons arbetsrum för att ställa några frågor.

Har du alltid velat bli lärare?
Nej, det är väl mer en kombination av att jag har gillat matte och att hålla på med det jag är duktig på och det är ju något man kan utvecklas med i hela livet också.

Ville du bli något annat istället?
Jag tror inte jag visste vad man kunde jobba som. Ingenjör till exempel, jag tror inte jag riktigt visste vad det var. Jag hade rätt dålig koll på vad man kunde bli. Jag menar, så mycket matte som jag har läst för att bli mattelärare tror jag att jag skulle klarat av många andra utbildningar också.

Hur var du som elev?
Jag var ganska snäll, satt bara och gjorde det jag skulle. Jag gjorde ingenting hemma men om vi skulle räkna på lektionerna, då satt jag väl mest och gjorde det.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag vet inte riktigt.. humor och strukturerad kanske.. och noggran.

Bästa raggningsrepliken?
Oj… jag har en bra här. En såndär matte-humorgrej. Naturvetarna kommer att fatta den:
‘I wish I was your derivative so I could lie tangent to your curves.’
Det är ju humor, men jag vet inte hur många som faktiskt skulle nappa på den.

Om du var Obama, vad var det första du skulle göra?
Om jag var Obama.. ja.. åka en tur med Air Force One till Bahamas kanske.

Vem skulle du helst slåss mot; Voldemort, Darth Vader eller Team Rocket?
Team Rocket, det är Pokémon va? Det är väl kanske de man skulle spöa.. fast det måste nog bli Darth Vader, då kan man dö med värdighet.

Är du bra på att rocka rockring?
Nej, det är jag inte.

Bästa tipset: “Man måste nöta” – ett litet tips för att lyckas med matte. Man måste dunka huvudet i uppgifter många gånger, det går inte att klara matte utan att göra det och det är många som tror att man ska fatta allting första gången, men det gör man oftast inte, man måste nöta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *