Lär känna: Martin Klahr

Hur länge har du jobbat här?                                                                                                                                                        Sedan januari år 2015. Jag är inne på min fjärde termin.

Hur hamnade du på TEG?                                                                                                                                                            Det var faktiskt Sven Bellinder som fick mig börja på skolan. Jag är Svens kusinbarn, alltså han är kusin med min mamma.

Vad är det bästa med skolan?                                                                                                                                                    Helt klart de härliga eleverna som ger mig mycket energi, och trevliga kollegor. Det känns som man har umgåtts med kompisar när man kommer hem från jobbet.   

Har du någon dold talang?                                                                                                                                                      Enligt Amanda Ohlén är jag en riktigt stjärna på att dansa men enligt mig själv är jag rätt bra på dialekter.

Om du fick äta middag med en kändis (död eller levande) vem?                                                                                 Joe Strummer som var sångare i The Clash. Det är mitt favoritband och han skulle vara en intressant person att äta middag med.

Tre saker du fick ta med dig till en öde ö + en person?                                                                                                     Jag hade tagit med mig ett stort anteckningsblock (om penna ingår), sen en stor jäkla vattentank. En bok om hur man överlever vore ju bra för jag kan inte sådant. Jag hade tagit med mig Sven här på skolan eller min syster Louise, men vi blir lätt irriterade på varandra så jag tar med Sven.      

Något jobbigt du gjort?                                                                                                                                                                  Det måste varit den gången jag skulle redovisa muntligt för klassen när jag gick i 8:an. Då var jag otroligt nervös och hade övat in talet i detalj. Jag rabblade svinfort och stod och höll mig krampaktigt i tavlan. Det var inte kul…

Vad gör du när ingen ser?                                                                                                                                                       Pratar för mig själv med olika dialekter.

Sjunger du i duschen?                                                                                                                                                                   Det gör jag väl, men kanske inte så fint. 

Om du var en färg, vilken färg skulle du vara då?                                                                                                              Jag skulle varit röd. Mitt favoritlag Liverpool är också röda!

 

10 favoriter med Martin :

färg  –  röd

snacks  – ostbågar

mat  –  italiensk mat

film  –  Apocalypse Now

låt  –   God only knows med The Beach Boys

app  –  Spotify

serie  –  brittiska The Office & första säsongen av True Detective

klädesplagg  –  svarta jeans

tid på dygnet  –  klockan 9 på kvällen

årstid  –  senvåren och början av sommaren

 

Text och foto: Elin Johansen

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *