Livet efter studenten

Det är 10 dagar kvar till treorna springer ut med sina studentmössor. Det är 10 dagar kvar till treorna möter vuxenlivet. Det är 10 dagar kvar till treorna är fria. Jag kommer ihåg första dagen i ettan när alla nya elever samlades på gräsmattan utanför skolan. Vi blev uppropade en efter en och fick träffa vår klass och handledare. Vi hade ingen aning om vad dessa tre år väntade oss. Läskigt snabbt har åren passerat och nu är vi här, endast 10 dagar innan student. Hur känner TEG’S treor inför studenten egentligen och hur ser deras planer ut i framtiden? Euerka har frågat tre elever om detta.

1. Hur känner du inför studenten?
2. Vad har du för planer efter studenten?
3. Vad är dina mål  om 10 år?


Jennifer Axelina Strömberg, M3C
1.Jag tycker det ska bli spännande och roligt, men jobbigt att komma ut i arbetslivet.
2. Jag har tänkt att ta ett arbetslöst sommarlov. Jag ska till Cypern, Frankrike, Göteborg och Borlänge.
3.  Om tio år hoppas jag att jag har lite barn, ett fast arbete och en riktigt snygg man med stora muskler och brun hy.

 

Emelie Fröberg, F3
1. Jag känner lite stress och lite nervositet. Men det ska bli riktigt roligt att ta studenten,  samtidigt som det är väldigt läskigt.
2. Jag ska hitta ett jobb och försöka ha kul. Men jag har inga fasta planer än.
3. Jag ska ha funderat ut vad jag vill göra med mitt liv. Jag ska leva och vara glad.

 

 

Anton Szabo, M3A
1. Ångest. Det känns väldigt bra samtidigt som det känns väldigt läskigt.
2. Jag ska jobba och försöka påbörja mitt egna liv och göra det jag vill göra. Jag ska finna mig själv.
3. Må bra, leva bra och vara frisk

 

 

Foto studentmössor: Jennifer Strömberg
Foto porträtt: Märta Bjernér

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *