Moderedaktören Elin Östman

Elin Östman jobbar som moderedaktör på en av Sveriges största bloggplattformar och mötesplatser för unga kvinnor, Devote.se. Där har Elin tillsammans med tre andra tjejer hand om Fasioncorner som dagligen publicerar nyheter inom mode och skönhet. Det är massor av unga tjejer som drömmer om att jobba inom mode och Elin Östman är en av dem som har lyckats! Det började med att hon bloggade på modebloggen Dollyblond och sedan blev headhuntad av Devote.se som sökte en moderedaktör. Jag har intervjuat Elin och tagit reda på vem hon är och hur det är att jobba som moderedaktör.  

1. Vem är Elin Östman?
Svar: Jag är glad, jordnära, kreativ kraft som älskar umgänge, pyssel, skratt, mat och djupa samtal

2. Hur skulle du beskriva din personliga klädstil?
Svar: Enkel med detaljer, stilren och med fokus på passform och material.

3. Vad betyder mode för dig?
Svar: Allt. Det är en livsstil för mig. Dock inte kläderna i sig, utan vad man kan skapa med dom.
Det kreativa i att sy om ett plagg, kombinera en perfekt look. Det är mitt största intresse.
Det i kombination med att få skriva om det, leta inspiration och leta fynd secondhand.

4. Hur kommer du klä dig i sommar och vad tycker du alla borde satsa på till sommaren?
Svar: Vita byxor, peplum topp, smala klackar, mycket neongult, klargult, vida byxben, kavajjackor.

5. Hur blev du moderedaktör på devote och hur är det att jobba som moderedaktör? Vad får du göra?
Svar: Jag blev headhuntad, dom sökte efter någon och hittade mig, jag sökte aldrig tjänsten. Det är det bästa för mig. Jag älskar varje minut. Jag får vara kreativ, testa olika format för fashioncorner, göra kollage, styla, planera fotograferingar, träffa spännande människor, utveckla en modesite från grunden, det är fantastiskt! Det passar mig så jävla bra.

6. Vad har du för utbildning och vad krävs det för att bli moderedaktör?
Svar: Jag har ingen utbildning som gjorde det lättare för mig att få jobbet. Det du behöver är vilja, kreativitet, fantasi, ett öppet sinne och drivkraft. Du måste synas, du måste visa vad du vill och du måste vilja utvecklas.

7. Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Svar: Svarar på mail, åker och plockar kläder/har möte/planerar/plåtar/är på pressvisning, kommer hem och skriver en artikel, planerar för kommande artiklar, söker information/material, mycket handlar om att planera och därför har jag alltid 500tankar och ideer i huvudet. Det blir mycket listor…

8. Hur har du utvecklats från den tiden du hade bloggen dollyblond till den du är idag?
Svar: Jag är mer framåt nu. Jag vet mer vad jag vill och jag vågar mer. Men allt har gått väldigt fort så jag är fortfarande osäker, lite försiktig och kan känna att ”varför har jag allt det här fina?”.  Men bloggen har gett mig så sjukt mycket, vänner, jobbet och en plats att ha kul på.

9. Hur ser du på framtiden? Hur vill du utvecklas och vad har du för drömmar?
Svar: Jag vill bli bättre på det jag älskar – att jobba med mode. Jag vill bli professionell och känna att jag faktiskt är bra på det. drömmen är att känna mig tillfreds och inte alltid känna att ”det där borde jag gjort bättre”. Jag vill vara stolt över mig själv.

10. Vad har du för tips till människor som vill arbeta med det du gör?
Svar: Börja blogga för visa vad du kan, samt för att själv ta reda på vad du gillar. Se bloggen som ditt cv och kontakta människor i branschen du vill jobba i för att visa att du är intresserad och villig att satsa och slita!

Här hittar du Elins blogg: http://styleways.devote.se
Här hittar du Fashioncorner: http://www.devote.se/fashioncorner

Foton: http://styleways.devote.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *