Morgan Alling briljerar

Det är den sjunde oktober och på maximteatern i Stockholm är det nypremiär för Morgan Allings enmansshow vid namn “Morgan Alling Show – En föreställning om kärlek”. Tegazine var självklart där.

Hösten 2015 har Morgan Alling fullt upp. I måndags, den femte oktober, hade programmet “Morgans Mission” premiär på SVT. Programmet är en serie där han vill berätta om mobbningen i den svenska skolan. Att Morgan intresserar sig för att alla barn ska ha en säker uppväxt är ingen tillfällighet då han själv hade en tuff barndom. Uppvuxen i en missbrukarfamilj till fyra års ålder vart efter han flyttades runt i fosterhem och barnhem samt många skolbyten på kort tid satte sina spår. Genom att vara clownen i klassen och alltid bjuda på en show kom han igenom barndomen trots alla osäkerheter. Att få vara i rampljuset var det bästa han visste, och är fortfarande idag.

I “Morgan Alling Show – En föreställning om kärlek” belyses hans kärlek till scenen då Alling på ett humoristisk, personligt och oerhört berörande sätt delar med sig av sin historia och vad han gått igenom. Att vara konflikträdd är inte fel eller onormalt, något som han trycker mycket på i början av föreställningen. Följt av en inledning där han, med glimten i ögat, får publiken att engagera sig och framför allt känna igen sig. Kontakten med publiken är något som fortsätter och det är omöjligt att inte dras med i föreställningen.

Showen fortsätter och Morgan tar upp svåra situationer på ett komiskt sätt som får hela publiken att skratta sig till tårar. Han bjuder verkligen på en show som han gjort i hela sitt liv och traumatiska händelser så som en resa till ett barnhem berör publiken till ryck i ögonen och ett sting i hjärtat. Dock lyfter han snart upp stämingen igen genom att komma in på scen iklädd endast ett skynke i from av ett löv i en sketch om Adam och Eva i lustgården. Stegen på scen är väl planerade och manuset välskrivet. Fastän misstag sker, improvisation kommer till användning och tragiska historier som berör alla i salongen lämnar man föreställningen varm i kroppen. Alling når ut till publiken och med en lättsam komik tar han upp problem. Med många lysande recensioner kan vi bara hålla med, Morgan Alling du äger.

Skribenter: Therese Bagge & Sofia Lagervall
Pressbild: Maximteatern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *