Myrorna – nu i Täby Centrum

Den 21 september öppnades dörrarna till Myrorna i Täby Centrum. I denna second-hand butik hittar du en salig blandning av produkter och märken. Från antika tekoppar till en tuff jacka från 80-talet.

Vi köper årligen cirka 13,5 kg textilier per person. Vi använder dem kortare eller längre tid, men bara en femtedel lämnas till återanvändning och materialåtervinning. Genom att därför välja second-hand sker inga nya utsläpp på grund av ditt inköp. Tröttnar man på något man köpt, skänk det så allt får leva så länge som möjligt.

Myrorna i Täby Centrum vill med begangnat mode bidra till ett bättre samhälle. När vi klev in i butiken bemöttes vi av trevlig och glad personal. Lokalen var lagom stor och var organiserad i en kläd- och accessoaravdelning och en del med allt från cd-skivor till tallrikar. På myrorna kan du hitta de flesta märkena som någonsin sålts, från H&M till Gant och Ralph Lauren. Butiksbiträdet berättade att utbudet varierar från vecka till vecka. Fördelen med Myrorna är att saker man hittar där är unika och risken för att någon annan har något likadant är liten.

Myrorna är Sveriges största butikskedjor och säljer second hand. Företaget har butiker i hela landet. Deras verksamhet är precis som vilken butikskedja som helst då de har budget, krav på försäljning och ekonomiskt överskott. Det som skiljer deras verksamhet åt är att det ekonomiska överskottet går till frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Som bland annat anordnar kollo och hjälper hemlösa. Enligt företaget så är deras uppdrag att bidra till en hållbar samhällsförändring samt att få Sverige att börja återanvända mer. Dessutom spar man pengar eftersom second-hand är billigt och på myrornas har studenter 10 % rabatt!

Skribent: Emelie Alamanos
Fotograf: Emelie Alamanos och Natalie Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *