Nepalförening + plugg = sant!

Många tror att medlemskap i en förening skulle komplicera ens skolgång och pluggande. Sofia Stjernfelt, ordförande i Täby Enskildas Nepalförening (TENF), tar upp ämnet och skriver om hur hon får föreningsaktivitet och pluggande att gå ihop.

Jag började på TEG för snart 1.5 år sedan. Jag gick med i Nepalföreningen för ungefär lika lång tid sen. När jag började vara aktiv i föreningen var jag endast lite aktiv, det började med att jag satt med cirka 30 minuter på mötena de flesta måndagarna. Allt eftersom tiden gick stannade jag längre och längre och engagerade mig mer och mer. Ju mer aktiv jag blev desto svårare blev det att hinna med allt. Så, hur går det till egentligen, att vara aktiv i en förening och samtidigt hinna med allt plugg?

Att vara aktiv i Nepalföreningen är något jag lägger tid på varje måndagseftermiddag i cirka en och en halvtimme. Vissa veckor blir det mer tid, och vissa veckor blir det mindre. Det är tid som jag tycker är välspenderad. Jag har kul, jag har roligt! Genom föreningen har jag lärt känna så många nya superfina och härliga människor och jag har aldrig ångrat en minut att jag gått med!

Nu ljög jag lite kanske. Om jag ska vara ärlig kan jag nästan ibland känna, varför gör jag det här? Varför är jag så aktiv i Nepalföreningen när det tar så mycket tid så mycket kraft så mycket ork, när jag skulle kunna ligga hemma i min säng och kolla på serier? Men då tänker jag på en gång på allt det ger mig. Det ger mig ett leende på läpparna varje måndag när jag går hem. Det ger mig glädje att jag har så fina människor i mitt liv jag träffar varje måndag. Det ger mig motivation att göra allt när jag ser hur mycket vi tillsammans i föreningen kan göra. Därför tycker jag att det är värt att vara med i föreningen, även om det ibland blir mycket att göra på en och samma gång.

Egentligen gör jag inte särskilt för att hinna med allt. Jag planerar mitt plugg och min vardag för att få en överblick över allt som ska göras. Detta fungerar bra för mig och det är så jag har lyckats med att ligga i fas i skolan och samtidigt vara aktiv i en förening. Man kan tro att det är svårare än vad det egentligen är, men om man bara tror på sig själv och får den hjälp och det stöd man behöver är ingenting omöjligt!

Skribent: Sofia Stjernfelt
Foto: CC BY SA Emelie Andersson

Kontakta Nepalföreningen på Facebook: www.facebook.com/nepalforening

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *