Nyårslöften är skräp – Just do it!

Nyårslöften. Den eviga pressen på att vi ska uppnå nya prestationer varje år når aldrig sitt slut. Vi ger oss själva löften som vi sedan glömmer bort, livet kommer emellan, vi tappar fokus och vi börjar trava på okänd mark. Aldrig har jag uppnått de exakta löften som jag har gjort varje år, numera gör jag inga löften längre. Jag tänkte börja gymma nästa år, men detta har jag inte gjort något löfte av. Jag har inte givit mig själv ett löfte på att jag ska börja träna, för jag vet att jag kommer att sätta igång så fort jag har möjlighet och pengar. Jag sätter inte igång så fort året drar igång pågrund av ett tomt löfte, jag sätter igång när tid och plats är lämpligt för mig och när det fungerar i min vardag.

Livet kan ta dig till helt nya ställen, du vet aldrig vart du finner dig själv om två månader. Om sex månader kanske dina ambitioner har förändrats, du vill inte längre få ett jobb på Espresso House, utan nu vill du bli butiksbiträde på Ica. Och sen ändrar du dig angående nästa löfte, och nästa löfte, och nästa löfte… Är det inte bättre att helt enkelt inte pressa dig själv till att uppnå en massor av nya prestationer varje år?

Vi tror ju jämt att varje år ska bli annorlunda, att ett år äldre på nacken kommer att förändra din livsstil. Jag är här för att berätta för dig: ditt liv inte kommer förändras mer än att du kanske lär dig ett antal nya saker under året och fått ett fåtal nya erfarenheter, men du kommer inte förändras till en ny människa. En dag på året förändrar inte din motivation. Om du hade velat skaffa jobb på Espresso House hade du inte väntat enda till nyår för att göra ett löfte till att skaffa ett jobb under 2016, om du hade velat skaffa ett jobb på Espresso House så hade du skaffat det redan.  

Vad är min poäng? Jo, sluta prata om att du vill göra grejer och tro att det nya året kommer föra med sig nya och spännande ting, för året därpå kommer inte vara mycket annorlunda. Du får det mer eller mindre tufft i skolan möjligtvis. Men du som person, förändras inte över en natt. Fokusera inte på oklara löften som du ändå glömmer bort efter sex månader, skriv upp det du vill göra och gör det. Gör det idag, gör det imorgon, eller som jag gör och gör det när tid och tillfället är som mest lämpligast. Skjut inte fram dina mål, “just do it”.

Basically, don’t be afraid to yolo.

Skribent: Victoria Jäger

Bildkälla: giphy.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *