Nytt och omtalat: The people vs. O.J Simpson

Igår hade den verklighetsbaserade tv-serien “The people vs. O.J Simpson” premiär på svensk tv.

År 1994 skakade ett mord om världen. Nicole Brown Simpson och Ronald Goldman mördades brutalt i Simpsons hus i Brentwood, Los Angeles. Nicole var ex-frun till atleten O.J Simpson, vars karriär speglats av framgång inom amerikansk fotboll. Vid ett rutinbesök av polisen vid O.J Simpsons hus, för att meddela de tragiska nyheterna, tar fallet en oväntad vändning. Tecken på att O.J själv skulle kunnat varit inblandat i det hänsynslösa mordet träder sakta med säkert fram och media blir mer och mer involverade i fallet. Hela världen följde rättegången som pågick under nio månader, och slutade med att O.J Simpson blev frikänd trots bevisen som pekade på hans skyldighet.

TV-serien följer vad som hände bakom “kulisserna”, det som inte visades i media eller rättegången. Polisens utredning, relationer som ställs på spel och händelser som drev historien framåt. För vissa är serien en återblick till historien de följde i nio månader och har grubblat över sedan dess huruvida O.J är skyldig eller inte, men för andra är detta ett utmärkt tillfälle att lära sig och förstå ett av världens mest uppmärksammade mord och rättegång genom tiderna.

Det är inte bara handlingen som lockar TV-tittare utan också en hel del kända ansikten.  Förutom skådespelare som John Travolta, David Schwimmer och Cuba Gooding Jr. får vi också följa den idag välkända familjen Kardashians medverkan i det hela. Kris Jenner, mamman i Kardashianklanen, var Nicole Brown Simpsons bästa väninna och familjen Simpson och Kardashians/Jenner stod varandra mycket nära. Robert Kardashian, pappan (dock skild från Kris Jenner vid denna tid) i Kardashianklanen, beslutar sig för att vara en del av O.J’s försvarsteam i rättegången. Detta skapar splittringar i familjen som vi även får följa i serien.

Huruvida man tittar på det för att man är intresserad av fallet eller är ett hardcore Kardashian-fan är det en serie värd att titta på. Trots att man vet hur saker och ting visade sig i slutändan sitter man på helspänn och försöker pussla ihop bitarna.

Är han skyldig? Och hur kunde han i så fall komma undan?

Betyg på IMBD: 8,6

Sänds på SVT1 på söndagar 21.45

Finns på SVT Play

Skribent: Hanna Rasch 

Bildkälla: http://www.imdb.com/media/rm2605390592/tt2788432?ref_=ttmd_md_nxt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *