Nytt på gång från Avicii

Han är en av världens största discjockeys och musikproducenter, han har blivit nominerad till en Grammy och hans låt ”Wake me up” utsågs 2014 till den mest spelade låten i Spotifys historia efter att ha spelats 200 miljoner gånger. 26-åriga Tim Bergling, mer känd under namnet Avicii, slutar aldrig att överraska och härnäst kan vi meddela att en Sverigespelning och ett nytt album är på gång.

Efter att ha släppt albumet ”Stories” i oktober 2015 tog Avicii ett fyra månaders uppehåll från musiken. Han behövde fokusera på sig själv efter all stress han genomgått i samband med det onaturligt höga tempo han hållit under sina turnéer. Nu är han äntligen tillbaka, starkare än någonsin och kickstartade låtskrivandet med en USA-roadtrip tillsammans med vänner, producenter och låtskrivare. Under resan reste de från västkust till östkust, lastade ur sin utrustning och skapade musik på inspirerande och sevärda platser såsom Grand Canyon och Monument Valley. Hela studioarbetet direktsändes på internet och tillåter fansen att i timtal följa hur de nya låtarna vuxit fram. Resan pågick under förra veckan och avslutades i Miami på musikfestivalen Ultra där det nyskrivna materialet för första gången spelades upp för en publik på 165 000 åskådare.

Med på resan var många av de som medverkat i skapandet av ”Stories” och Avicii kan nu avslöja att ännu ett album väntas. Än så länge är han fortfarande i skapandeprocessen där cirka 80 låtar är med och ställs mot varandra för att få en plats på albumet. I en intervju med Dygnet Runt berättar Avicii att det nya albumet inte kommer vara en fortsättning på ”Stories”, där fokus låg på låtskriveriet. Istället kommer detta bli mer likt hans första, ”True”, med mer house-karaktär. Vid frågan när albumet släpps svarar han att det högst troligt blir under 2016. Kanske hamnar även hans nyskrivna material från USA-resan bland de utvalda låtarna?

Ännu en efterlängtad nyhet är att en spelning med Avicii kommer ta plats i Sverige den 5 augusti i sommar. Den kommer äga rum på Tallriken i Malmö och i morse släpptes de 15 000 biljetterna. Malmö blir hans enda spelning i Norden i år och därför har Avicii utlovat något alldeles speciellt.

Skribent: Clara Yström

Fotograf: Shawn Tron CC BY-SA

Källa: sydsvenskan.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *