Om oss

TEGAZINE publiceras av Täby Enskilda Gymnasium och produceras av SamMedietreorna under kursen Journalistik, reklam, information 2. Ansvarig utgivare: John Maxe (lärare).

Kontakta oss

Du når oss på

Syfte

Syftet med TEGAZINE är att förstärka Täby Enskilda Gymnasiums vi-känsla, att informera, engagera, underhålla och interagera skolans elever och lärare och att träna eleverna i redaktionen på att arbeta redaktionellt och på ett journalistiskt verklighetsnära sätt inom ramarna för kursen Journalistik, reklam, information 2.

Målgrupp

TEGAZINEs målgrupp är i första hand elever, lärare och föräldrar till elever på Täby Enskilda Gymnasium. I andra hand är målgruppen ungdomar och föräldrar till barn i årskurs nio, i Täby kommun och dess kranskommuner.

Pedagogiskt

Pedagogiskt är arbetet med TEGAZINE knutet till flertalet av kursmålen i kursen Journalistik, reklam, information 2.

Lärare

Lärare i kursen är John Maxe, som också är ansvarig utgivare.

Upphovsrätt

Creative Commons-licens

TEGAZINE tillämpar en sk. Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 3.0 Unported License som gäller allt publicerat material.

Material från andra upphovsmän än redaktionens medlemmar hanteras utifrån de upphovsrättsregler som materialet stipulerar (t.ex. olika Creative Commmons-licenser). Texter som återgives källhänvisas. Foton som inte redaktionen själv tagit krediteras med fotografens namn. Online-bildtjänster såsom morguefile.com används när annat bildmaterial är otillräckligt eller inte hinner produceras.

Eleverna förväntas producera sitt eget material, enskilt och tillsammans i redaktionsgrupperna. Elevernas texter läses kontinuerligt av undervisande lärare. Täby Enskilda Gymnasium har tillgång till tjänsten Urkund som kan användas om ett arbete misstänks vara plagierat.

Kommentarer

Vi modererar kommentarer och godkänner endast de som inte är anonyma och som inte använder kränkande eller otrevligt/aggressivt språkbruk.

 

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *