logo-webbstjarnan

Om oss & Webbstjärnan

TEGAZINE publiceras av Täby Enskilda Gymnasium och produceras av SamMedietreorna under kursen Journalistik, reklam, information 2. Ansvarig utgivare: Per Hugosson Hagdahl (lärare).

Kontakta oss

Du når oss på 

Syfte

Syftet med TEGAZINE är att förstärka Täby Enskilda Gymnasiums vi-känsla, att informera, engagera och interagera skolans elever och lärare och att träna eleverna i redaktionen på att arbeta redaktionellt och journalistiskt inom ramarna för kursen Journalistik, reklam, information 2.

Målgrupp

TEGAZINEs målgrupp är i första hand elever, lärare och föräldrar på Täby Enskilda Gymnasium. I andra hand är målgruppen ungdomar och föräldrar till barn i årskurs nio, i Täby kommun och dess kranskommuner.

Pedagogiskt

Pedagogiskt är arbetet med TEGAZINE knutet till flertalet av kursmålen i kursen Journalistik, reklam, information 2.

Lärare

Lärare i kursen är Per Hugosson Hagdahl, som också är ansvarig utgivare.

Upphovsrätt

Creative Commons-licens

TEGAZINE tillämpar en sk. Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 3.0 Unported License som gäller allt publicerat material.

Material från andra upphovsmän än redaktionens medlemmar hanteras utifrån de upphovsrättsregler som materialet stipulerar (t.ex. olika Creative Commmons-licenser). Texter som återgives källhänvisas. Foton som inte redaktionen själv tagit krediteras med fotografens namn. Online-bildtjänster såsom morguefile.com används när annat bildmaterial är otillräckligt eller inte hinner produceras.

Eleverna förväntas producera sitt eget material, tillsammans i redaktionsgrupperna. Elevernas texter läses kontinuerligt av undervisande lärare. Täby Enskilda Gymnasium har tillgång till tjänsten Urkund som kan användas om ett arbete misstänks vara plagierat.

Kommentarer

Vi modererar kommentarer och godkänner endast de som inte är anonyma och som inte använder kränkande eller otrevligt/aggressivt språkbruk.

Motivering till varför TEGAZINE borde få pris

Tegazine är en engagerad och rolig nyhetskanal som blandar högt och lågt, knas och allvar! Vi jobbar tillsammans med skolans elevorganisation för att samla alla elevkrafter på en som samma plats! Vi kopplar flertalet av våra inlägg till skolans Facebook-sida vilket gör att vi ofta får stor spridning på våra artiklar. Det är en utmaning för oss som skribenter eftersom vår målgrupp främst är skolan vi går på! Tegazine visar att skolnyheter och elevorganisationer har möjlighet att nå långt och påverka många, genom att använda internet och WordPress!

Vad vi har lärt oss

Vi har lärt oss att skriva många olika sorters journalistiska texter!

Vi har lärt oss att följa statistik för att se hur många läsare vi har och hur läsarantalet ökar eller sjunker beroende på vad vi gör!

Vi har lärt oss att arbeta med bilder som är upphovsrättsligt OK att använda, genom att använda egna bilder, genom att använda Creative Commons-material och genom att ange bildmaterialets källa så korrekt som möjligt.

Vi har lärt oss att samarbeta med deadlines och publiceringstidsinställningar!

Vi har lärt oss att vi kan skriva mycket mer fritt än vi först vågade!

Vi har lärt oss att våga kontakta personer som vi aldrig trodde att vi skulle intervjua!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *