Resan till Köln

Museum i Neandertal

Som många vet är Täby Enskildas olika resor i full gång. Tidigare denna månad åkte en grupp elever och lärare till Frankrike som ni kan läsa om i Ediths artikel “Resan till Saint- Flour” här på Tegazine. Nu har även en grupp varit i Köln, Tyskland, och dokumenterat delar av sin resa.

På måndagen anlände den tyska-gruppen på Düsseldorfs flygplats. Den första dagen i Tyskland bestod mest utav att lära känna Landrat-Lukas Gymnasium och de olika värdfamiljerna eleverna hade blivit tilldelade att bo med. Det var först på tisdagen de inplanerade aktiviteterna började. Den första var ett museibesök och en workshop där de fick studera människans utveckling från apor, till neandertalare till människan som den ser ut idag. Efter detta delade gruppen upp sig och några åkte till ett köpcentrum där de fick fritid att shoppa och se staden. Sedan möttes alla upp för en gemensam pizza kväll. Dagen efter var det dags för skolan att starta där eleverna fick besöka olika lektioner och vara del av olika klasser. Resterande tiden av dagen spenderades i Bonn, den gamla huvudstaden, där de gick på ytterligare ett museum. På eftermiddagen var det dags för tävling, en så kallad “selfie-run” där olika grupper sprang runt i staden och tävlade om vilka som kunde ta den bästa grupp selfien.

Skidkarusellen

På torsdagsmorgonen tog de tåget in till Köln för att besöka den historiska katedralen. Efter 533 trappsteg uppåt fick de en fantastisk utsikt över staden. Två guidade turer blev även av denna dag. Först en genom polisens högkvarter under nazityskland och sedan hade värdfamiljerna fixat en tur genom staden som avslutades på ett chokladmuseum vilket var mycket omtyckt. Dagen avslutades med fritid och shopping samt en middag på restaurang. Fredagen innefattade lektioner på skolan och sedan en resa till “skidkarusellen” där alla fick möjlighet att testa vattenskidor. På kvällen blev de en gemensam grillkväll med värdfamiljerna där de fick chansen att testa olika tyska maträtter. Helgen som följde spenderades med värdfamiljerna där folk gick på tivoli, bowlade och andra aktiviteter.

Chokladmuseumet

Sen på söndagen gick planet hem till Stockholm igen. 

 

 

Resorna fortsätter. Redan denna vecka har olika grupper åkt både till Gdańsk i Polen och Sarajevo huvudstaden i Bosnien och Herzegovina. Två resor som utförts tidigare år och som varit mycket uppskattade.  

 

Skribent: Alva Barden

Bild: Deltagarna på resan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *