Sista minuten info – Internationella kvinnodagen

Kreativ workshop, filmvisning och diverse föreläsningar. Den 8:e mars infaller Internationella kvinnodagen, som kommer att uppmärksammas på Täby Enskilda gymnasium. Nu presenterar Eureka ytterligare information om denna efterlängtade torsdag i början på vackra mars. 

Representanter från skolans FN-förening kommer under dagen att hålla i ett lotteri. Försäljningen kommer att äga rum i området kring entrén och till priset av ynka 2kr kan den vinnande lotten vara din! Föreningen själv tjänar inte ett öre; pengarna går oavkortat till FN:s kampanj Flicka. Kampanjen syftar till att öka kunskapen om flickors utsatta situation i världen och samlar in pengar till utvalda projekt som stärker flickors rättigheter och möjligheter.

Jonna och Julie i N3 har en station som handlar om deras projektarbete. Deras föreläsning ska handla om jämställdhet i naturvetenskapliga tidsskrifter. Tillsammans har de tittat på artiklar, reklam (vilken målgrupp den vänder sig till), vilket kön prenumeranterna har osv. De kommer även att prata om kvinnliga nobelpris etc. Den ursprungliga beskrivningen av stationen var lite annorlunda, men det här är alltså vad stationen kommer att handla om.

Flera har kontaktat FN-föreningen angående de problem som uppstått vid valet av stationer. Vissa har bara placerats på en station, eller så har de inte fått välja några alls. Det finns några platser kvar, så tveka inte att kontakta någon av ordföranden, Angelica Hedman och Kimberly Enqvist, via mail ifall du upplever liknande problem.

Text: Kimberly Enqvist
Foto:  Wikimedia Commons

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *