SPECIAL Lär känna: Niklas Norén

Niklas Norén från Ung Media hälsade på Elevredaktionen Täby Enskilda och hjälpte dem med deras första årsmöte den här veckan.

Vad gör Ung Media?
Stöttar unga mediaproducenter, så som skoltidningar, tv- och radiokanaler och olika fotoföreningar. Vi delar ut presskort, utbildningar och pressstöd på 2 000 kr till föreningar som är med i Ung Media.

Vad är roligast med att jobba på Ung Media?
Att få jobba med ideella krafter, människor som vill skapa något, förändra och utveckla. Det finns en fantastisk energi hos föreningar och en optimism. Det är härliga människor att jobba med som ger mycket och inspirerar. Fast jag jobbar inte så mycket med medlemmar just nu, men det är roligt när man väl gör det.

Vad höll du gjorde du innan du började på Ung Media?
Jag pluggade retorik, historia och organisation och ledarskap på Uppsala universitet och var stationschef på deras Studentradio 98,5.

Vad tycker du är inspirerande?
Engagemang, att få träffa människor som har ett driv att förändra. Det lika roligt att träffa människor som vill utveckla skoltidningen och de som förändra världen. Det kan vara inspirerande att bara sitta och titta på hur folk jobbar. Jag tycker om att kunna ge människor en möjlighet och uppmuntra dem att göra vad de vill. Man ska göra det man tycker är mest berikande. Förhoppningsvis kan vi på Ung Media hjälpa till så att det kan bli verklighet, genom att till exempel kunna bidra med pengar.

Vilken är din dolda talang?
Joja, fast jag är inte så bra på det, men jag tycker det bara är kul. Jag  är ju bra på att laga mat men det är klyschigt att säga. Jag önskar att min dolda talang var att joja. Brukar joja när jag pratar telefon och tänker.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
Rastlös, engagerad och kreativ.

FEM SNABBA
Full – Nykter
Bakom kameran – Framför kameran
Team Edward – Team Jacob
Beyonce – Megan Fox
Bonde söker fru – Ensam mamma söker

Foto: Emelie Fröberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *