Succéeventet i full gång ännu ett år

För femte året i rad har TEEO återigen anordnat det succéartade killergame för skolans elever och lärare. Med temat Pokéteg har spelet nu pågått under en veckas tid och det är tydligt att det finns ett stort intresse och engagemang hos deltagarna. Tegazine har pratat med TEEO:s ordförande, Olivia Fredelius, och har fått ta del av föreningens tankar bakom årets spel.

Förra veckan, den 9 november, gick startskottet för skolårets troligen populäraste event – killergame. Årets tema är inget mindre än Pokéteg och anknyter alltså, som namnet antyder, till pokémonhysterin som pågick runt om i hela världen tidigare detta år. I år har TEEO fått in så mycket som cirka 300 anmälningar och av deltagarintresset att döma, är det tydligt att detta klart är en av föreningens mest omtyckta arrangemang. Jämförelsevis var det ungefär 270 deltagande förra året och Olivia Fredelius, ordförande för TEEO, menar på att hon är osäker anledningen till detta grundar sig i fler antalet elever eller om det rör sig kring att föreningen helt enkelt nu har lyckats nå ut bättre till skolans elever gentemot tidigare år.

Killergame är alltså ett spel där varje spelare tilldelas ett namn på en annan deltagande elev eller lärare. Uppgiften är att “döda” sitt offer och den som står sist kvar vinner, förutom äran, även en fin prispott. Runt om i skolan finns specifika skyddszoner där man inte kan bli dödad och under utvalda dagar finns även möjligheten att skydda sig genom olika utklädnader som TEEO bestämt. Konceptet är därmed detsamma varje år men för varje spel byter TEEO tema och årets namn bygger som tidigare nämnt, på succéspelet Pokémon go. Föregående spel har på samma sätt byggt på kända tv-serier och döpts till bland annat TWT (The Walking Teg), GOT (Game Of Teg) samt Teg of Duty. Olivia Fredelius poängterar vidare att detta skapade en viss förvirring bland deltagarna men understryker att årets tema, Pokéteg, inte har någon större koppling till spelet än namnet och det välkända uttrycket “I choose you” när en ska döda sitt offer.

Varför just killergame har blivit en sådan fullträff för TEEO är svårt att säga men för Fredelius själv är utan tvekan det stora engagemanget hos elever och lärare som gör spelet så roligt att anordna.

– Det är så kul att se hur både elever och lärare lär känna varandra och hur en spänning sprider sig över hela skolan. Det blir liksom mer ”okej” att prata med varandra och skapa nya relationer som sedan består efter spelets slut. Rätt häftigt att få den sortens respons.

Eftersom spelen nu pågått i en vecka är det dock säkerligen många som inte överlevt men tips till alla er som fortfarande slåss om förstaplatsen; var inte rädda för att gå all in och använd skydden till fullo. Fredelius poängterar till sist även att inte avslöja sitt offer till någon alls – för folk pratar.

Senaste nytt är att det för bara en timme sedan inkom ett meddelande från TEEO vilket säger att servrarna har tekniska problem och dagens skydd upphör klockan 11:00. Så till er i team Instinct, Mystic och Valor; håll er vid liv och må bäste tegare vinna!

 

Skribent: Emelie Gille

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *