Täby Enskilda firar FN-dagen

Den 24e oktober smäller det! FN-föreningen har planerat ett program fullspäckat med intressanta aktiviteter för eleverna och personalen på skolan. Temat för i år är Sharing is Caring. Det innebär att de olika punkterna i programmet syftar till att eleverna ska dela med sig utav någonting. Det kan vara att byta ut den där skjortan som egentligen aldrig suttit bra mot en fräsig kavaj, att kramas och skänka en slant till välgörenhet eller att låta resten av skolan njuta av den där asgrymma låten som du precis upptäckt! FN-föreningen har förberett sju spännande stationer.

Klädbytardagen
Skåphallen förvandlas under FN-dagen till TEG:s alldeles egna Second Hand butik! Det hela går till väldigt enkelt: Du tar med dig plagg (precis hur många du vill) till skolan på FN-dagen och får kuponger tillbaka.
En kupong växlas in mot ett plagg. Syftet är att man på ett kul sätt ska återanvända sina kläder och samtidigt konsumera på ett miljövänligt sätt. Klädbytardagen är bemannad 12.00-17.00 och station har tillgång till provrum. (Lämna helst in plagg veckan före, även om vi har möjlighet att ta emot dem på FN-dagen.) Viktigt! För att alla elever ska få ta del utav Klädbytardagen ges max 4 kuponger per person, oavsett hur många plagg du donerar. Det eventuella överblivna lagret plagg doneras till Röda Korsets klädinsamling. Kläderna du lämnar in ska vara hela och rena och lämnas in i en vagn under trappan vid entrén, den som leder upp till den övre studion. En skylt finns på plats för att leda er rätt!

Fotoshow
I sal 51 visas bilder ifrån Comeniusveckan, då turkarna och danskarna besökte Stockholm och Täby Enskilda. Bildspelet börjar på förmiddagen och fortsätter hela dagen, det är bara att gå in och kika när man känner för det. Det är helt gratis!

Köp en låt
Den schyssta musiken kommer höras på långt håll. I Ljushallen finns stationen Köp en låt, där du för ynka 2kr väljer en låt helt fritt ifrån Spotify. Trololola din bästa vän eller påminn din kärlek om just eran låt, pengarna går till FN:s kampanj Skolmat Ger Kunskap. Köp en låt är tillgängligt hela dagen.

Quiz
Det har nästan blivit accepterat som allmänfakta att läget i världen blir sämre och att FN inte har makt att göra något åt det. Hur illa är det egentligen och vad beror den här bilden på? Testa din och dina vänners kunskaper i ett spännande och lärorikt quiz där ni kan vinna riktigt fina priser. Ni har inget att förlora! Lappar att svara på och låda att lämna svaren i hittar du i receptionen.

I-landsproblemet
Alla känner igen dem, alla älskar att hata dem – de små men jobbiga vardagsproblemen. Som när man inte vet vilken av de åtta fjärrkontrollerna som går till teven, eller hur ruggigt jobbigt det är när man vaknar av alarmet på morgonen, råkar komma åt snoozeknappen och den väcker resten av familjen medan du står i duschen. Kanske har du ännu värre erfarenheter, som du kan dela med dig av! Det gör du enkelt, fäst en post-it lapp med ditt i-landsproblem på stationens tavla. Lägg gärna till en post-it med en lösning till ditt eget eller någon annans irritationsmoment. Bästa lösningen vinner ett hemligt pris

Köp en kram
Mellan 13.00-17.00 befinner sig en mystisk kramare i Ljushallen. Vem är denna maskerade typ? Vad har han eller hon att dölja? Hur kan den maskerade krama så fantastiskt bra? Ta reda på allt detta för kostnaden av en femkrona och skänk på så sätt pengar till FN:s kampanjarbete.

Träffa en diktator
Under trappan i Ljushallen har vi samlat diktatoriska ledare, som ska stå till svars för sina odemokratiska handlingar. 5kr ger dig tre bollar, försök träffa dem i huvudet eller magen, ja du kanske till och med prickar Hitler i skrevet! Aktiviteten pågår mellan 13.00-17.00 och stödjer Skolmat Ger Kunskap.

Har du frågor eller funderingar? Maila ordförandena eller . Om inte, sprid nyheten och tagga till inför FN-dagen – en måndagmorgon du inte vill missa!

Text: Kimberly Enqvist
Foto: Wikimedia Commons

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *