Täby Enskildas bästa respektive sämsta klassrum!

Det var på tiden att lärare och elever på Täby Enskilda Gymnasium (TEG) röstade fram det bästa respektive sämsta klassrummen på skolan. Alla elever och lärare har fått möjligheten att ta del i en omröstning och tycka till om vad nyckeln till ett bra klassrum är.

Vinnaren av TEGs bästa klassrum är 74:an! Sal 3 ligger i topp för lärarna, medan 2:an är en favorit hos eleverna, men efter sammanställningen av båda parters åsikter vann 74:an.

Vilket som är det allra sämsta är glasklart: sal 62! Vilka som delar bottenplatserna finns det dock olika åsikter om mellan elever och lärare. Lärarna är enade om att 41 och 61 är i botten tillsammans med 62, medan eleverna starkt ogillar sal 11. Att 53:an är i botten är de återigen enade om. Eleven Marcus Liedgren är delvis på lärarnas sida när det kommer till botten och benämner sal 41 som ett fängelse.

Resultatet visar att elever och lärare har snarlika åsikter om de bästa respektive sämsta klassrummen här på TEG. Majoriteten är även överens om att ventilation tillsammans med ett bra ljusinsläpp är det viktigaste. Skolans rektor, Jan Liljegren, tycker delvis att kreativ möblering är nyckeln till ett bra klassrum och flertal lärare nämner att möjligheten att möblera om är viktigt. Möbleringen är dock inte det enda av inredningen som spelar roll, utan många elever samt lärare menar även att detaljer såsom gardiner, tavlor och växter bidrar till ett riktigt bra miljö. Filip Kläschen, som går sista året på TEG, tycker att avsaknaden av frisk luft i skolan måste åtgärdas.

Den slutgiltiga toppen ser ut som följande:

  1. Sal 74 med 37 röster
  2. Sal 3 med 36 röster
  3. Sal 73 med 35 röster

Och den slutgiltiga botten ser ut som följande:

  1. Sal 62 med 58 röster
  2. Sal 53 med 40 röster
  3. Sal 11 med 38 röster

Tack till alla elever och lärare som deltog i denna undersökning, nu vet vi vilka klassrum som vi kan jubla över att ha lektioner i, och vilka som kräver ett extra bra humör!

 

Skribent och foto: Agnes Ahlström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *