Täby Enskildas idrottsförening – vilka är de?

Nytt skolår och nya elever. Täby Enskilda har en hel del föreningar och Tegazine har pratat med Idrottsföreningen, TEG IFs, ordförande Ludvig Negert. TEG IF är länken mellan skolan och idrotten. Alla i Täby Enskilda Gymnasium är välkomna att delta i idrottsföreingen, men vad gör de egentligen?

_DSC0013

TEG IF fokuserar på alla sporter men närmst på tur är skol-DM i fotboll. Idrottsföreningen är ansvariga för skolans olika lag i skol-DM där man kan ställa upp i alla möjliga sporter. Tidigare år har skolan ställt upp i sporter som innebandy, fotboll, handboll och pingis. Tjejer och killar är dessvärre uppdelade och får inte ställa upp i samma lag, berättar Ludvig Negert. Skol-DM är ett arrangemang där olika skolor i Stockholms län tävlar mot varandra. Förra året nådde tjejhandbollslaget en stor framgång och föreningen hoppas på att få ihop ett handbollslag även i år igen. I år har TEG IF ungefär 15 medlemmar men Ludvig välkomnar fler elever att anmäla sitt intresse. Föreningen träffas efter skoltid och har möten om de kommande sporteventen, skol-dm, stationer på tegdagen och beslutar om bollar och dylikt ska köpas in. En av deras största årliga uppdrag är att ansvara för utmaningarna – vilket är när lärare och elever möter varandra i olika sporter. Det är ungefär fyra utmaningar per år i sporter som basket, innebandy, fotboll och volleyboll. Inför varje utmaning skickar idrottsföreningens ordförande ut ett mejl och det är först till kvarn som gäller för att delta.

Inom de två närmsta veckorna kommer det första mötet äga rum i någon av skolans lokaler. Är du sugen på att delta i idrottsföreningen eller spela i ett lag ska du mejla eller kontakta Ludvig Negert. För 20 kr får du livslångt medlemskap i föreningen.

Skribenter: Moa Björklund, Elin Jakobsson & Victoria Stjernström
Foto: Moa Björklund & Victoria Stjernström

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *