Täby Parks Julmarknad – Vi var där

Mörkret hade lagt sig den 2 december över Täby Parks Julmarknad som öppnats igen efter förra årets succé med hela 8000 besökare. Doften av granbarr och brända mandlar blandades med den kyliga decemberbrisen. Julmarknadens stånd stod uppradade längs med de föredetta stallboxarna och det kryllade av glada människor. På plats kan både stora och små åka häst och vagn pyntad med tomteluva och glitterpynt runt innergården.

Mitt bland de olika rödvita julstånden hittade vi några välkända ansikten, nämligen två av medlemmarna från ett av skolans UF-företag – Releaf UF! De säljer hemmagjort te i portionspåsar och vi hade turen att få en exklusiv intervju med dom. “Vi har stått här sedan nio imorse. Och jo, alltså, det går ganska bra ändå!” menar Josefine, företagets personalschef. “Ja, vi har fått lite sålt i alla fall!” instämmer företagets ekonomichef Julia. Releaf var inte de enda UF-företagarna på marknaden. Några rader bort stod ett företag som sålde tröjor. “Madeleine, vår VD, känner de som står och säljer tröjor där borta. Det är kul att ha andra UF-företagare här också!”

Fidgetspinnermössor, kransar, bakverk och leksaker är några få av de många saker marknaden har att erbjuda utöver Releaf UF:s väldoftande tesmaker. Gammal som ung, här finns något för alla. Temat för i år är en eko-reko-retro jul. De har satsat på begagnat, ekologiskt och handgjort. Det fanns bland annat smycken, väskor och skålar av återvunna material. Det fanns även en mängd lockande foodtrucks som serverade ekologisk mat.

Nu på lördag den 9e december finns det återigen chans att uppleva julmagin på Täby Park då marknaden återigen slås upp mellan klockan 11 och 17, en upplevelse som rekommenderas varmt för alla! Julsugen eller inte, marknaden kommer garanterat att väcka julkänslan hos barnet inom dig.

Länk till facebookevenemang

Skribenter: Tove Loheman, Ellen Vestlund & Gustav Tillas

Fotograf: Gustav Tillas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *