TEEO UTSATT FÖR HACKERANGREPP

Det var vid lunchtid på tisdagen som alla elever på skolan fick ett mail undertecknat Täby Enskildas Elevorganisation om en ”Höstfest” som skulle innehålla gäster som till exempel Håkan Hellström samt YouTube-trion IJustWantToBeCool. Eleverna på skolan bröt ut i eufori av att få detta besked. Men glädjen blev kortvarig. Det fanns inga planer på en höstfest måndagen efter höstlovet. Istället har TEEO blivit utsatta för ett mycket allvarligt hackangrepp.

Eleverna står nu, otröstliga, utan en höstfest som på sätt och vis skulle förlänga höstens enda lov. Två av dem som sörjer är Jakob Börsum och Elvira Hjertström i S3C.

–  När man får ett mail från TEEO förväntar man sig att det ska vara pålitligt, seriöst och oftast kommer det med goda nyheter. TEEO anordnar flera roliga aktiviteter så mailet som rörde ”Höstfesten” skulle inte vara ett undantag, säger Jakob Börsum med en tydligt nedstämd röst.

Elvira Hjertström fyller i:

– Allt man ville var att höstlovet skulle rusa förbi så man kunde infinna sig på denna festlighet, allt var en enda stor komplott skapad av onda människor som ser nöje i att bygga upp folks förväntningar och sedan slänga dem i golvet och trampa på dem.

TEEO märkte attacken snabbt och skickade kort därefter ut ett till, riktigt, mail som dementerade den så kallade “Höstfesten”.

Säkerhetsrutiner borde finnas

Jakob Börsum ser allvarligt på händelsen och anser att TEEO borde se över sitt skydd för framtida attacker:

– Att en så viktig organisation som TEEO ens kan bli hackat och skicka ut felaktig information är en skandal och inget som borde tolereras. På grund av den ställning TEEO har i skolan borde säkerhetsrutiner finnas och jag hoppas på att inget liknande händer i fortsättningen.

”Mycket avancerade hackningstekniker har använts”

Tegazine sökte upp TEEO:s ordförande Anton Blanck och ställde frågan om de har några misstankar om vem som ligger bakom dådet:

– En förundersökning har inletts men i nuläget vet vi inget mer än att mycket avancerade hackningstekniker har använts.

Felix Breidenskog, en av de många missnöjda Håkan Hellström-fansen vi har på skolan hann under den korta tiden som aningslös drömma om att se sin idol på Täby Parks scen:

– Jag är fruktansvärt besviken, jag hade till och med tagit fram min Håkan Hellström-tröja.

Elevkårens ordförande ser dock situationen från den ljusa sidan och ger ett litet hopp till Felix Breidenskog och de andra fansen:

– Vi väljer att se på detta som ett förslag från eleverna och ska försöka jobba för att något liknande genomförs. Vi kan inte lova något, men det ligger en viss sanning i ryktena om Håkan Hellström.

Skribent: Ludvig Negert

3 comments

  1. Axel Franzén

    Det här är det mest chockerande jag läst sedan avslöjandet av fiskmordet på samma skola, väldigt bra att den granskande journalistiken lever vidare trots det ekonomiskt kritiska läget för branschen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *